«Παγώνει» η ίδρυση υπουργείου Πολιτικής Προστασίας- Παραμένει υπό τον Θεοδωρικάκο μέχρι νεωτέρας

«Παγώνει» η ίδρυση υπουργείου Πολιτικής Προστασίας- Παραμένει υπό τον Θεοδωρικάκο μέχρι νεωτέρας
Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος μιλά κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τη λειτουργία των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στο υπουργείο Υγείας, Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020. Από την ερχόμενη Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020, και για δύο εβδομάδες, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως ανακοίνωσε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως. Η απόφαση των ειδικών συνέκλινε στο να κλείσουν τα σχολεία σε όλη τη χώρα γιατί αν και η Βόρεια Ελλάδα είναι στο «κόκκινο», είναι πολύ πιθανό τις επόμενες μέρες ο χάρτης να αλλάξει και παράλληλα είναι και ένα μήνυμα γενικότερα στην κοινωνία για το πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση, υπογράμμισε το μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Oι αρμοδιότητες της Πολιτικής Προστασίας παραμένουν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η εμπλοκή με τον Βαγγέλη Αποστολάκη που τελικώς υπαναχώρησε και αρνήθηκε να αναλάβει υπουργός Πολιτικής Προστασίας οδηγεί στο προσωρινό πάγωμα της ίδρυσης ξεχωριστού υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και μέχρι νεωτέρας η Πολιτική Προστασία παραμένει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με υπουργό τον Τάκη Θεοδωρικάκο.

Αυτό γνωστοποίησε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με ανακοίνωσή του όπου αφού επιτίθεται στον Βαγγέλη Αποστολάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ για την εμπλοκή που υπήρξε, αναφέρει:

«Κατόπιν αυτών, οι αρμοδιότητες της Πολιτικής Προστασίας παραμένουν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Μέχρι τον ορισμό νέου πολιτικού προϊσταμένου, ο υπουργός διατηρεί το σύνολο των σχετικών αρμοδιοτήτων. Τον δε επιχειρησιακό συντονισμό έχει ο σημερινός Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας» τονίζει κυβερνητικός εκπρόσωπος.