«Παγώνουν» για μια εβδομάδα οι επιτάξεις στα νησιά – Άλλους χώρους ζητά η κυβέρνηση

«Παγώνουν» για μια εβδομάδα οι επιτάξεις στα νησιά – Άλλους χώρους ζητά η κυβέρνηση
Παιδάκια στη δομή φιλοξενίας στον Κατσικά Ιωαννίνων, την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020. Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης επισκέφτηκε τη δομή φιλοξενίας στον Κατσικά Ιωαννίνων, ενώ νωρίτερα συμμετείχε στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου, όπου ζήτησε τη στήριξη των δήμων της Ηπείρου στο ζήτημα της διαχείρισης της προσφυγικής/μεταναστευτικής κρίσης. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΑΠΑΚΟΥΣΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Όπως είπε ο Νότης Μηταράκης, η υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδίου είναι έτοιμη και οι τοπικές αρχές πρέπει να προτείνουν εναλλακτικά σημεία εγκατάστασης.

«Μια βδομάδα προθεσμία στην τοπική αυτοδιοίκηση να υποδείξει άλλους χώρους για τις κλειστές δομές στα νησιά» δίνει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, πριν από λίγο στα social media, σε συνέχεια της ανακοίνωσης που έκανε σε τηλεοπτική συνέντευξη.

«Όλα έτοιμα για την υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδίου, ώστε να κλείσουν οι άναρχες ανοιχτές δομές και να επιταχυνθεί η πολιτική ασύλου και επιστροφών» προσθέτει ο κ. Μηταράκης.