“Παγώνουν” περιουσιακά στοιχεία του Αμπράμοβιτς ύψους 7 δισ. δολαρίων

“Παγώνουν” περιουσιακά στοιχεία του Αμπράμοβιτς ύψους 7 δισ. δολαρίων
8152459 29.03.2022 Russian Businessman Roman Abramovich attends the Russian-Ukrainian talks at the Dolmabahce Palace, in Istanbul, Turkey. Sergey Karpuhin / POOL (Photo by Sergey Karpuhin / POOL / Sputnik via AFP) Photo: AFP

Περιουσιακά στοιχεία άνω των 7 δισ. δολαρίων που ανήκαν στον Ρομάν Αμπράμοβιτς πάγωσαν οι αρχές στο Τζέρσεϊ, τον φορολογικό παράδεισο της Μάγχης, μεταδίδει το Bloomberg.

Το Βασιλικό Δικαστήριο του Τζέρσεϊ εξέδωσε διάταγμα δέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων, δήλωσε η τοπική κυβέρνηση την Τετάρτη. Ταυτόχρονα, η αστυνομία εκτέλεσε ένταλμα έρευνας σε χώρους «ύποπτους ότι συνδέονται» με αυτόν.

Στον Αμπράμοβιτς επιβλήθηκαν κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο τον περασμένο μήνα ως μέρος των σαρωτικών κυρώσεων κατά μεγιστάνων που πιστεύεται ότι ήταν κοντά στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι εκπρόσωποι του Αμπράμοβιτς δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα για σχολιασμό. Αρμόδιος φορέας του Τζέρσεϊ είπε ότι δεν μπορεί να κάνει κάποιο επιπλέον σχόλιο αυτή τη στιγμή πέρα από τη δήλωση.

Ως μέρος των Νήσων της Μάγχης, το Τζέρσεϊ είναι μια αυτοδιοικούμενη κοινότητα του βρετανικού στέμματος 14 μίλια μακριά από τη Γαλλία η οποία βασίζεται στη Βρετανία για την άμυνά της. Πέρα από τις εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και τους τουρίστες, το νησί ήταν από καιρό πόλος έλξης για τους πλούσιους.