«Πακέτο Γιούνκερ» δύο δισ. ευρώ για την ανθρωπιστική κρίση

«Πακέτο Γιούνκερ» δύο δισ. ευρώ για την ανθρωπιστική κρίση
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εντός του 2015 κοινοτικά κονδύλια της τάξεως των δύο δισ. ευρώ στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Κομισιόν.

Πόροι 2 δισεκατομμυρίων ευρώ θα διατεθούν στην Ελλάδα με στόχο την τόνωση της ανάπτυξης, την μείωση της ανεργίας των νέων και την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλωντ Γιουνκέρ.

«Θα χρησιμοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», υπογράμμισε ο κ. Γιούνκερ κατά την ανακοίνωση της απόφασης, σημειώνοντας πως είναι αισιόδοξος ότι μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα έχει καταστεί δυνατό να υιοθετηθεί ένα σύστημα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Bάλντις Nτομπρόβσκις, είναι εκείνος ο οποίος θα αναλάβει την οργάνωση της ομάδας που θα βοηθήσει την Ελλάδα για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των παρεχόμενων κονδυλίων. Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, δήλωσε αναφερόμενος στη χθεσινή επταμερή συνάντηση για το ζήτημα της Ελλάδας: «Συζητήσαμε την κατάσταση στην Ελλάδα. Δεν ήταν συνάντηση για να πάρουμε αποφάσεις, αλλά για reality check και να αποφύγουμε παρεξηγήσεις (…)ίσως και οι δυο το χρειαζόμασταν αυτό για να καταλάβουμε ο ένας τον άλλο».