Πακέτο μετοχών – μαμούθ της Tesla, αξίας 3,6 δισ. δολ., ξεφορτώθηκε ο Μασκ

Πακέτο μετοχών – μαμούθ της Tesla, αξίας 3,6 δισ. δολ., ξεφορτώθηκε ο Μασκ
epa08855589 SpaceX owner and Tesla CEO Elon Musk arrives on the red carpet for the Axel Springer award, in Berlin, Germany, 01 December 2020. EPA/BRITTA PEDERSEN / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι επενδυτές που έχουν μετοχές της Tesla είναι έξαλλοι με τον ΄Eλον

Πακέτο μετοχών – μαμούθ της Tesla, αξίας 3,6 δισ. δολ., ξεφορτώθηκε ο ιδρυτής της, Έλον Μασκ, σκορπώντας απογοήτευση στους επενδυτές που βλέπουν την εστίασή του στην εταιρεία να μειώνεται μετά την εξαγορά της Twitter.

Σημειώνεται πως ο Μασκ έχει φέτος πουλήσει μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας ύψους 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

O ιθύνων νους της πολυτιμότερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο από Δευτέρα έως Τετάρτη πούλησε 22 εκατομμύρια μετοχές, με αποτέλεσμα οι μετοχές της Tesla να κυμαίνονται σε χαμηλά δύο ετών.

Αυτό είναι το δεύτερο μεγάλο πακέτο μετοχών που έχει ρευστοποιήσει από τότε που αγόρασε το Twitter με 44 δισ. δολάρια (38 δισ. £) τον Οκτώβριο.

Δεν είναι σαφές εάν οι πωλήσεις σχετίζονται με την εξαγορά του Twitter, αλλά οι επενδυτές είναι αναστατωμένο.

Ο Tony Sycamore, αναλυτής στην χρηματιστηριακή IG Markets, δήλωσε: «Δεν δείχνει μεγάλη εμπιστοσύνη στην επιχείρηση, ούτε λέει πολλά για το πού είναι η προσοχή του. Δεν είναι μια καλή κατάσταση. Έχω μιλήσει με πολλούς επενδυτές που έχουν μετοχές της Tesla και είναι έξαλλοι με τον ΄Eλον».