Πακέτο τριών νέων μεταρρυθμίσεων ετοιμάζει η Αθήνα

Πακέτο τριών νέων μεταρρυθμίσεων ετοιμάζει η Αθήνα

Έτοιμη να εμπλουτίσει τη λίστα με νέες επεμβάσεις στην οικονομία, είναι η κυβέρνηση.

Τρεις νέες κινήσεις που θα αποκλιμακώσουν την πίεση των Βρυξελλών, ετοιμάζει το υπουργείο εικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις νέες κινήσεις της κυβέρνησης θα αφορούν την τροπολογία για τις «τριγωνικές συναλλαγές», τη λοταρία για τις αποδείξεις λιανικής και τη δυνατότητα συμπληρωματικής φορολογικής δήλωσης χωρίς πρόστιμο.

Αναλυτικά οι τρεις νέες μεταρρυθμίσεις:

α. Μελέτη για την υποβολή δηλώσεων εισοδήματος παρελθόντων ετών. Αυτό θα γίνει χωρίς κανένα πρόστιμο μόνο με συμπληρωματική φορολογική δήλωση. Μια πρακτική που εφαρμόζεται σε όλη την Ευρώπη περίπου κάθε πέντε χρόνια.

β. Την κατάθεση τροπολογίας προκειμένου να ελεγχθούν οι «τριγωνικές συναλλαγές» που έχουν ως στόχο τη φοροαποφυγή. Απαραίτητη μεταρρύθμιση προκειμένου να αντιμετωπιστεί η διαφθορά και φοροαποφυγή.

γ. Επιπλέον κίνητρα ώστε οι πολίτες να διεκδικούν τις αποδείξεις στις συναλλαγές τους με τη θέσπιση αυτόματης διαδικασίας ώστε οι αποδείξεις λιανικής πώλησης να μπαίνουν σε «λοταρία». Αυτή η πρακτική θα επιβραβεύει την καλή φορολογική συνείδηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Βαρουφάκης παρουσιάζει σήμερα επτά μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου, αυτές οι μεταρρυθμίσεις, μαζί με δεκάδες άλλες, θα αποτελέσουν μέρος του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση μέχρι τον Απρίλιο.