Παλμύρα: 2000 χρόνια ιστορίας καταστράφηκαν από το Ισλαμικό Κράτος

Παλμύρα: 2000 χρόνια ιστορίας καταστράφηκαν από το Ισλαμικό Κράτος

Φωτογραφίες καταγράφουν πως ήταν η Παλμύρα πριν την εισβολή των τζιχαντιστών και πως είναι σήμερα.

Νέες εικόνες από τη πόλη Παλμύρα, δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής της από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κατά τη 10μηνη κατοχή της περιοχής.

 

 

Οι φωτογραφίες δείχνουν πως ήταν η Παλμύρα πριν την εισβολή των τζιχαντιστών και πως έγινε μέχρι την ανακατάληψή της από τον συριακό στρατό.

Από τις φωτογραφίες φαίνεται πως το Ισλαμικό Κράτος χρειάστηκε μόλις 10 μήνες για να καταστρέψει το ιστορικό μνημείο που δεσπόζει στην περιοχή για 2000 χρόνια.

 

 

Ο συριακός στρατός ανακατέλαβε την Παλμύρα την περασμένη Κυριακή, με τη βοήθεια των ρωσικών δυνάμεων και κατάφερε να εκδιώξει τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Οι τζιχαντιστές κατέστρεψαν μέρος των θησαυρών της αρχαίας πόλης της Παλμύρας, η οποία έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO.

 

 

Το Ισλαμικό Κράτος κατέκτησε την Παλμύρα το Μάιο του 2015 και κατέστρεψε τον εντυπωσιακό ναό του Βήλου και το ιερό του Βάαλ Σαμίν, καθώς και αρκετούς πύργους που αποτελούσαν μνημεία στους νεκρούς, τα οποία οι τζιχαντιστές θεωρούν βλάσφημα.

 

 

Παράλληλα, ο επικεφαλής Αρχαιοτήτων και Μουσείων της Συρίας δήλωσε ότι θα χρειαστούν πέντε χρόνια για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων μνημείων στην αρχαία πόλη.

 

 

 

Πηγή: news247.gr