Πάνω από 2.000 τα κρούσματα σήμερα- Στο κόκκινο η Αττική

Πάνω από 2.000 τα κρούσματα σήμερα- Στο κόκκινο η Αττική
Στιγμιότυπο από το Γενικό Νοσοκομείο Άργους στην Αργολίδα, Δευτέρα 6 Απριλίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ιδιαίτερα υψηλά αναμένεται να είναι και σήμερα τα κρούσματα κορωνοϊού καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν επιβεβαιωθεί περισσότερες από 2.000 περιπτώσεις το τελευταίο 24ωρο.

Συναγερμός έχει σημάνει σήμερα, καθώς τα κρούσματα αναμένεται να ξεπεράσουν τις 2.000, με την επιδημιολογική εικόνα να είναι ιδιαίτερα ανησυχητική στην Αττική, γεγονός που απ’ ότι δείχνουν τα δεδομένα θα οδηγήσει σε παράταση του lockdown και εντατικοποίηση των ελέγχων, ενώ δεν αποκλείεται και η αυστηροποίηση των ήδη υπαρχόντων μέτρων.

Στη σημερινή έκτακτη σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, συζητήθηκε η επιδημιολογική εικόνα του Λεκανοπεδίου και συζητήθηκαν τα νέα μέτρα που θα πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού, αλλά και η ασφυκτική πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Στη λίστα των μέτρων που εξετάζονται βρίσκεται η καταχρηστική χρήση του κωδικού 6 στα SMS, η μη τήρηση των μέτρων από τους πολίτες, ο πλημμελής ή και ανύπαρκτος έλεγχος από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς, καθώς και οι συχνές διαδημοτικές μετακινήσεις.

Επιπλέον, ένα από τα μέτρα που έχει πέσει στο τραπέζι είναι ο περιορισμός του κωδικού «6», δηλαδή να μην ισχύει για μετακινήσεις με αυτοκίνητα και μηχανάκια από δήμο σε δήμο αλλά μόνο για όσους μετακινούνται με τα πόδια.