Πάνω απο 45.000 κρούσματα αναμένονται σήμερα σε όλη τη χώρα

AFP

Ραγδαία αύξηση στον αριθμό κρουσμάτων αναμένεται να ανακοινώσει το απόγευμα ο ΕΟΔΥ.

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων αναμένεται να ανακοινώσει το απόγευμα της Τρίτης ο ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός τους αναμένεται να ξεπεράσει τις 45.000.

Ενδεικτικό είναι οτι μέχρι τις 11 το πρωί και σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπερνούσε τις 30.000.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα του κορωνοϊού είναι 36.246.

Θωμαΐδης: Θα δούμε πάνω από 20.000 κρούσματα στην Αττική, μπορεί και σήμερα

Νωρίτερα σήμερα, ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης ανέφερε ότι «οι μετρήσεις στα λύματα δείχνουν μια πολύ μεγάλη αύξηση, καθώς μέσα σε 20 μέρες έχει πενταπλασιαστεί το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής, είναι μετρήσεις που δεν έχουμε ξαναδεί προηγουμένως και έχουν αντίκτυπο στα θετικά κρούσματα που ανιχνεύει καθημερινά η κλινική επιτήρηση».

«Δεν μπορούμε να προβλέψουμε πόσα ακριβώς θα είναι τα κρούσματα στην Αττική, αλλά επειδή είναι περίπου το 40% των συνολικών κρουσμάτων στην επικράτεια αυτά της Αττικής, σίγουρα τα κρούσματα θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα» πρόσθεσε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, ενώ απάντησε θετικά σε ερώτηση αν θα ξεπεράσουμε τα 20.000 κρούσματα. «Θα τα ξεπεράσουμε, ναι, μέσα στον Ιανουάριο σίγουρα» είπε, ενώ σημείωσε ότι είναι πιθανό να δούμε έναν τέτοιο αριθμό ακόμα και σήμερα, καθώς θα αυξηθούν τα τεστ.

Το 70% των PCR στη Θεσσαλονίκη βγαίνουν θετικά

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τη γενική γραμματέα του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ), βιοπαθολόγο/επίκουρη καθηγήτρια Ιατρικής Μικροβιολογίας στο Διεθνές Πανεπιστήμιο, Μαρία Χατζηδημητρίου, περίπου το 70% των PCR που γίνονται στα διαγνωστικά κέντρα βγαίνει θετικό.