Πάνω από 6 στους 10 Έλληνες «σνομπάρουν» τα ΜΜΜ – Η κριτική για το κόστος και τα δρομολόγια

Πάνω από 6 στους 10 Έλληνες «σνομπάρουν» τα ΜΜΜ – Η κριτική για το κόστος και τα δρομολόγια
Ο νέος αυτόματος πωλητής ηλεκτρονικού εισιτηρίου, στον σταθμό μετρό στο Μοναστηράκι, Αθήνα Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017. Από την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017, με εντολή του υπουργού Μεταφορών, σταμάτησε η έκδοση χάρτινων εισιτηρίων για τα Μέσα Μαζικής Συγκοινωνίας της Αθήνας. Οι επιβάτες, από εδώ και στο εξής, θα πρέπει να προμηθεύονται τα νέα «έξυπνα» εισιτήρια του ΟΑΣΑ, για το μετρό, το τραμ, τον ηλεκτρικό ή τα λεωφορεία και τρόλεϊ. του ΟΑΣΑ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Για τον κύριο λόγο μη χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς, το 5,5% επικαλέστηκε την πολύ χαμηλή συχνότητα ή μη βολικά δρομολόγια.

Ένας στους πέντε Έλληνες χρησιμοποιεί τακτικά, καθημερινά ή αρκετές φορές την εβδομάδα, σύμφωνα με έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Tο 6,7% του πληθυσμού ηλικίας 16 ετών και άνω χρησιμοποίησε τα μέσα μαζικής μεταφοράς καθημερινά κατά τους τελευταίους δώδεκα μήνες, ενώ το 61,3% ποτέ.

 

Ο κυριότερος λόγος μη χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς είναι ότι οι μετακινήσεις γίνονται με ιδιωτικό μέσο μεταφοράς ή με τα πόδια (84% και περιλαμβάνεται στο «Άλλος λόγος».

To 14.3% του συνολικού πληθυσμού ανέφερε μεγάλη οικονομική επιβάρυνση για το κόστος των ΜΜΜ, το 40% ανέφερε μικρή επιβάρυνση και το 15,2% καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για τον κύριο λόγο μη χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς, το 5,5% επικαλέστηκε την πολύ χαμηλή συχνότητα ή μη βολικά δρομολόγια, το 4,5% έκανε λόγο για πολύ μεγάλο χρόνο μετακίνησης και το 3,1% είπε πως δεν υπάρχουν δημόσιες συγκοινωνίες στην περιοχή του. Το 84% επικαλέστηκε άλλο λόγο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: