Πάνος Ξενοκώστας στο Business Monitor: Αυτό είναι το όραμά μας για το μέλλον των ελληνικών ναυπηγείων

Ο επικεφαλής της ONEX μιλά στην κάμερα του Business Monitor για την πορεία της «αναγέννησης» των Ναυπηγείων της Ελευσίνας, καθώς και για τον οικονομικό, ενεργειακό και στρατηγικό ρόλο που παίζουν για την Ελλάδα.

Μετά από πολλές δεκαετίες αδράνειας, τα Ναυπηγεία Ελευσίνας ξαναζωντανεύουν. Ο Πάνος Ξενοκώστας μιλά στο Business Monitor και τον Τάσο Ζάχο για τις επενδύσεις της ONEX που φέρνουν ξανά «ζωή» σε έναν κλάδο ο οποίος έδειχνε να μαραζώνει για πάρα πολλά χρόνια.

H αναδιάρθρωση των Ναυπηγείων Ελευσίνας από την ONEX και η συμφωνία χρηματοδότησης που υπεγράφη μεταξύ του ομίλου και του αμερικανικού αναπτυξιακού οργανισμού DFC, για παροχή 125 εκατ. δολαρίων για την αναγέννηση των Ναυπηγείων, οδηγεί στην επανατοποθέτηση της Ελλάδας γεωστρατηγικά, στην μετατροπή της σε γεωστρατηγικό κόμβο για την επάρκεια της Ευρώπης σε LNG, LPG και πλατφόρμες αιολικής ενέργειας, αλλά και στην πλήρη αναγέννηση της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας.

Ο ιδρυτής και CEO του Ομίλου ONEX περιγράφει τις πρωτοβουλίες τις εταιρείας για την πλήρη λειτουργική επάνοδο των Ναυπηγείων, θέτει τους στόχους για το μέλλον και καταγράφει όλες τις παραμέτρους οι οποίες μπορούν να καταστήσουν τα μεγαλύτερα Ναυπηγεία της Ελλάδας ως έναν γεωπολιτικό, ενεργειακό και στρατηγικό παράγοντα ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας αλλά και της στρατιωτικής ασφάλειας.

Επιπλέον, παραθέτει τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να στρέψει μια εταιρεία τεχνολογίας στον χώρο των ναυπηγείων και δίνει το προσωπικό του στίγμα για την αναβίωση της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας.

Δείτε όλες τις εκπομπές του Business Monitor στο YouTube

*H εκπομπή προβάλεται κάθε Κυριακή στις 20.00 στη συχνότητα του One Channel.

Business Monitor. Με την Αναστασία Παρετζόγλου και τον Τάσο Ζάχο.

Αρχισυνταξία: Βασίλης Σαμούρκας.

Δημοσιογραφική Ομάδα: Μαρία Ακριβού, Ιωάννα Θωμά, Αλεξάνδρα Γκίτση.

Εκτέλεση Παραγωγής & Μedia Consulting: Danezis Stories