Παπαδημούλης: ΔΝΤ και Ευρωπαίοι «τρέχουν» για να κλείσει η αξιολόγηση

Παπαδημούλης: ΔΝΤ και Ευρωπαίοι «τρέχουν» για να κλείσει η αξιολόγηση

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής υπογράμμισε ότι η σημερινή τηλεδιάσκεψη του Eurogroup θα δώσει το «σήμα».

Ευρωπαίοι δανειστές και ΔΝΤ «τρέχουν» για να βρεθεί λύση, προκειμένου να γεφυρώσουν τις διαφορές τους και να ολοκληρωθεί η συμφωνία αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο κ. Παπαδημούλης, μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση», επισήμανε ότι στις προθέσεις των δανειστών είναι να βρεθεί λύση ενόψει της εαρινής συνόδου κορυφής του ΔΝΤ, στις 15 Απριλίου, αλλά και της συνεδρίασης του Eurogroup στις 22 Απριλίου, και εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος ότι το ΔΝΤ είναι πιθανόν να υποχωρήσει και να δώσει ψήφο ανοχής, αφού -όπως είπε ο κ. Παπαδημούλης? η Ελλάδα σηκώνει όλο το βάρος της προσφυγικής κρίσης.

«Το ΔΝΤ δεν έχει αλλάξει άποψη, δεν εγκατέλειψε τις προσεγγίσεις του για τους αριθμούς, αλλά ενδεχομένως να δώσει μια ψήφο ανοχής με δεδομένο ότι η Ελλάδα σηκώνει όλο το βάρος της προσφυγικής κρίσης» τόνισε και επέκρινε τον Γερμανό υπουργό Β. Σόϊμπλε ότι «θέλει οπωσδήποτε το ΔΝΤ στο πιλοτήριο του τρίτου προγράμματος, αλλά δεν θέλει τις απόψεις του ΔΝΤ για την ελάφρυνση του χρέους».

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής υπογράμμισε, επίσης, ότι η σημερινή τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, στην οποία συμμετέχει και εκπρόσωπος του ΔΝΤ, θα δώσει το «σήμα», προκειμένου να εισέλθει στην τελική ευθεία η αξιολόγηση και χαρακτήρισε ιδιαίτερα επιτυχημένη την επίσκεψη του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα, καθώς ?όπως είπε- οι συνομιλητές συνέκλιναν στην εκτίμηση ότι η αξιολόγηση θα πρέπει να κλείσει σύντομα.

«Νομίζω ότι από τη στιγμή που όλοι οι παίκτες με τους οποίους συζητήσαμε το θέλουν αυτό νομίζω ότι πρέπει να έχουμε μια συγκρατημένη αισιοδοξία» σημείασε και χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικές τις εκτιμήσεις και τα στοιχεία για την πορεία της ελληνικής Οικονομίας που έδωσε η Τράπεζα της Ελλάδος, μέσω του κ. Στουρνάρα.