Πάπας Φραγκίσκος: «Το κουτσομπολιό είναι γυναικεία υπόθεση»

Πάπας Φραγκίσκος: «Το κουτσομπολιό είναι γυναικεία υπόθεση»
epa10364976 Pope Francis leads the weekly general audience in the Paul VI Hall, Vatican City, 14 December 2022. EPA/RICCARDO ANTIMIANI Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Εμείς φοράμε παντελόνια, πρέπει να μιλάμε ανοικτά» φέρεται να είπε ο πάπας Φραγκίσκος, μιλώντας σε νέους ιερείς.

Ο πάπας Φραγκίσκος, μιλώντας χθες, Πέμπτη, σε ομάδα νέων ιερέων της ιταλικής πρωτεύουσας, φέρεται να υπογράμμισε, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, ότι «το κουτσομπολιό είναι γυναικεία υπόθεση». Πάντα σύμφωνα με την εφημερίδα της Ρώμης, η οποία αναφέρει ως πηγή τον ιστότοπο θρησκευτικού περιεχομένου Silere non possum (Δεν μπορώ να μείνω σιωπηλός), ο ποντίφικας φέρεται να πρόσθεσε: «εμείς φοράμε παντελόνια, πρέπει να μιλάμε ανοικτά». Παράλληλα, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο Φραγκίσκος φέρεται να αναφέρθηκε, επίσης χθες, σε «προβλήματα διαφθοράς στο εσωτερικό της Καθολικής Επισκοπής της Ρώμης».

Σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, βρίσκεται σε εξέλιξη υπόγεια σύγκρουση, στο εσωτερικό του Βατικανού μεταξύ της προοδευτικής πτέρυγας που στηρίζει τον Αργεντινό πάπα και υψηλόβαθμων συντηρητικών κληρικών, οι οποίοι εναντιώνονται στις αποφάσεις και στην όλη γραμμή του. Σύγκρουση η οποία φέρεται να επεκτείνεται και στο επίπεδο της «επικοινωνιακής στρατηγικής», με μεγάλη διαρροή πληροφοριών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: