Πάπας Λέων ΙΔ΄: «Ο καλός κινηματογράφος μπορεί να υπερασπιστεί την ανθρώπινη αξιοπρέπεια»
- 15/11/2025, 17:31
- SHARE
Σε ειδική ακρόαση στο Βατικανό, ο πάπας Λέων ΙΔ΄ υποδέχθηκε κορυφαίους ηθοποιούς και σκηνοθέτες, από τη Μόνικα Μπελούτσι και την Κέιτ Μπλάνσετ έως τον Γκας Βαν Σαντ, τον Σπάικ Λι και τον Τζουζέπε Τορνατόρε.
Ο πάπας Λέων ο ΙΔ‘ έκανε δεκτούς, σήμερα στο Βατικανό, ηθοποιούς και σκηνοθέτες από όλο τον κόσμο. «Η εποχή μας χρειάζεται ανθρώπους που να μαρτυρούν την ελπίδα, την αλήθεια, την ομορφιά. Με την καλλιτεχνική εργασία σας, μπορείτε να επιτελέσετε το έργο αυτό. Πρέπει να διατηρηθεί η αυθεντικότητα της εικόνας, για να προαχθεί και να προστατευθεί η ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Ο καλός κινηματογράφος, οι σκηνοθέτες και οι πρωταγωνιστές του, μπορούν να τα καταφέρουν», είπε ο ποντίφικας.
Μεταξύ των άλλων, συμμετείχαν στην σημερινή συνάντηση με τον ποντίφικα στο Βατικανό η Μόνικα Μπελούτσι, ο Εμίρ Κουστουρίτσα, ο Τζουζέπε Τορνατόρε, ο Γκας Βαν Σαντ, η Κέιτ Μπλάνσετ και η Στεφάνια Σαντρέλι. Ο σκηνοθέτης Σπάικ Λι δώρισε στον Αμερικανό πάπα μια φανέλα από το αμερικανικό πρωτάθλημα μπάσκετ, με γραμμένο «Pope Leo 14».
«Οι κινηματογραφικές αίθουσες ζουν μια ανησυχητική διάβρωση, η οποία αφαιρεί αίθουσες σινεμά σε πόλεις και γειτονιές. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε ότι η τέχνη του κινηματογράφου και η εμπειρία της, διατρέχουν κίνδυνο. Καλώ τους αρμόδιους θεσμούς να μην αποδεχθούν παθητικά την κατάσταση και να δείξουν διάθεση συνεργασίας ώστε να μπορέσει να στηριχθεί η κοινωνική και πολιτιστική αυτή αξία», τόνισε ο πάπας Πρέβοστ.
Πριν από λίγες ημέρες, ο ποντίφικας αποκάλυψε ότι τα αγαπημένα του κινηματογραφικά έργα είναι το «Μία υπέροχη Ζωή», του Φρανκ Κάπρα, «Η Μελωδία της Ευτυχίας» του Ρόμπερτ Γουάιζ, «Συνηθισμένοι Άνθρωποι» του Ρόμπερτ Ρέντφορντ και «Η Ζωή είναι Ωραία» του Ρομπέρτο Μπενίνι.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:
- MrBeast: Απέκτησε δικό του πάρκο ψυχαγωγίας στη Σαουδική Αραβία – Το Beast Land άνοιξε και σας περιμένει
- Το μυστικό νησί του Κόπολα πουλήθηκε και πλέον θα μπορούμε να το επισκεφτούμε — Ποιος είναι ο νέος ιδιοκτήτης
- Ο «Μαύρος Πάνθηρας», Τσάντγουικ Μπόουζμαν αποκτά αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας μετά θάνατον
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ