Παπαστράτος: Πρόγραμμα εκπαίδευσης πολιτών για προστασία από φυσικές καταστροφές σε συνεργασία με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Από τον Μάιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2019, η ΕΟΔ και η Παπαστράτος θα «ταξιδέψουν» σε 18 περιοχές της Ελλάδας.

Με στόχο την ενίσχυση της ενημέρωσης, της πρόληψης, αλλά και της αυτοπροστασίας των πολιτών σε καταστάσεις φυσικών καταστροφών, όπως οι πυρκαγιές, οι πλημμύρες και σεισμοί, η Παπαστράτος, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ), προχωρούν στην υλοποίηση ενός μεγάλου εκπαιδευτικού προγράμματος σε 18 περιοχές σε όλη την Ελλάδα.

Από τον Μάιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2019, η ΕΟΔ και η Παπαστράτος θα «ταξιδέψουν» σε 18 περιοχές της Ελλάδας και, συγκεκριμένα, στην Αττική (πέντε ημερίδες), τη Θεσσαλονίκη (δύο ημερίδες) , τη Χαλκιδική (δύο ημερίδες), τη Σάμο, τη Χίο, τη Ρόδο, την Κέρκυρα, τη Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά, τη Χαλκίδα, τα Χανιά, το Ηράκλειο, τη Σπάρτη, την Καλαμάτα, την Κόρινθο, το Ναύπλιο, τον Πύργο και την Τρίπολη. Η επιλογή των πόλεων έγινε με βάση στατιστικά στοιχεία φυσικών καταστροφών που έχουν σημειωθεί εκεί τα τελευταία χρόνια.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ειδικά εκπαιδευμένα στελέχη της ΕΟΔ θα ενημερώνουν τους πολίτες και θα δίνουν οδηγίες για καλές πρακτικές, συμβουλές πρόληψης, διαχείρισης της κρίσης και αντιμετώπισης των επιπτώσεων, μετά τη φυσική καταστροφή. Παράλληλα, θα παρέχονται και οδηγίες πρώτων βοηθειών. Τα προγράμματα εκπαίδευσης απευθύνονται σε ενήλικες πολίτες και θα έχουν διάρκεια τεσσάρων ωρών. Υπολογίζεται πως ο αριθμός των πολιτών που θα συμμετάσχουν σε αυτά θα ξεπεράσει τους 7.000.

Σχολιάζοντας τη νέα αυτή δράση, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος Χρήστος Χαρπαντίδης, δήλωσε:

«Η συνεργασία αυτή έρχεται να συμπληρώσει ένα συνολικότερο πρόγραμμα προσφοράς της Παπαστράτος στο πεδίο της προστασίας από τις φυσικές καταστροφές στην Ελλάδα. Πριν από έναν ακριβώς μήνα, ανακοινώσαμε τη δωρεά 20 πυροσβεστικών οχημάτων στο Πυροσβεστικό Σώμα, προκειμένου να ενισχυθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητά του. Σήμερα, κάνουμε ένα ακόμα βήμα, ώστε οι συμπολίτες μας να γνωρίζουν τι μπορούν και πρέπει να κάνουν και οι ίδιοι σε περίπτωση φυσικής καταστροφής. Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, με την 25ετή παρουσία της στην Ελλάδα και τη σημαντική εξειδίκευσή της, αποτελεί τον ιδανικό συνεργάτη στην προσπάθειά μας να συμβάλουμε, όσο μπορούμε, ώστε οι φυσικές καταστροφές να έχουν τον μικρότερο δυνατό αντίκτυπο σε ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Σταθερή επιδίωξή μας είναι να προσφέρουμε εκεί που υπάρχει ουσιαστική ανάγκη, παρέχοντας κατάρτιση και γνώση, για να οδηγηθούμε σε ένα μέλλον καλύτερο για όλους».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Γιώργος Καλογερόπουλος, σημείωσε:

«Αυτό το φιλόδοξο και καινοτόμο πρόγραμμα είναι αποτέλεσμα και μέρος μίας πολυδιάστατης συνεργασίας της Παπαστράτος και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, με αποκλειστικό στόχο τη συστηματική και εμπεριστατωμένη ενημέρωση των πολιτών για τη διαχείριση των φαινομένων και των επιπτώσεων τους, που επηρεάζουν όλο και με μεγαλύτερη ένταση και συχνότητα τη ζωή μας. Για όλους εμάς, ένα τέτοιο πρόγραμμα αποτελεί την απαρχή της προσπάθειας δημιουργίας μίας ασφαλούς κοινωνίας, μέσα στην οποία η έννοια «πρόληψη» αποτελεί ένδειξη πολιτισμού».