Paper: Το νέο app της Facebook που ίσως αλλάξει όνομα

Paper: Το νέο app της Facebook που ίσως αλλάξει όνομα
Photo:

Η καινούρια εφαρμογή επιδιώκει να μεταμορφώσει τον τρόπο που βλέπουμε το δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Επίσημη αρχή με μπελάδες έκανε το νέο app της Facebook για iPhone που ακούει στο όνομα Paper, μετά το αίτημα για αλλαγή του ονόματός του από την startup FiftyThree, δημιουργό του «original» Paper, της καλύτερης εφαρμογής για iPad το 2012.

Πέρα από όλα τα υπόλοιπα, το Paper της Facebook επιχειρεί να κλείσει ένα σημαντικό κενό της πλατφόρμας της μαμάς-εταιρείας: το χαοτικό τρόπο που απλώνονται στον τοίχο μας το Facebook newsfeed.

Σύμφωνα με τις υποσχέσεις των developers, το Paper θα παρουσιάζει τη ροή των posts και τις φωτογραφίες των διαδικτυακών φίλων στη μορφή ενός διαδραστικού περιοδικού. Τα άρθρα θα είναι μεγαλύτερα και οι εικόνες καλύτερα στοιχισμένες. Επιπλέον, ο τοίχος θα χωρίζεται σε θεματικές κατηγορίες, ανάλογα με το περιεχόμενο.

Διαβάστε ακόμη: Τα επόμενα δέκα χρόνια του Facebook

Στόχος της Facebook είναι να παρέχει πληροφορίες από τις «καλύτερες πηγές του κόσμου», όπως το Time, USA Today, New York Times και CNN.

Οι «κακές γλώσσες» θέλουν το εγχείρημα αυτό να είναι μια έμμεση απάντηση στις φωνές για το «χάος» που επικρατεί στους τοίχους του Facebook –ειδικά εκείνους του mobile- ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι δεν υπάρχει τίποτα πρωτότυπο σε αυτήν την εφαρμογή, μιας και την ίδια σχεδόν λειτουργία έχουν τα ήδη διαδεδομένα Flipboard, Feedly και Zite.