«Ο αγώνας για να σπάσει ο κλοιός των δανειστών θα είναι νικηφόρος»

«Ο αγώνας για να σπάσει ο κλοιός των δανειστών θα είναι νικηφόρος»

Μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας - Ολοκληρώθηκε υπό δρακόντεια μέτρα η στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας.

«Πριν από 193 χρόνια, ένας ολιγάριθμος λαός με εξαιρετική γενναιότητα ξεδίπλωσε αρετές για τη λευτεριά του και κέρδισε. Σήμερα, ο λαός μας δίνει μάχη και αγώνα για να σπάσει τον κλοιό των δανειστών και αυτός ο αγώνας θα είναι νικηφόρος», δήλωσε στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, παρουσία 3.000 αστυνομικών.

«Σήμερα στείλαμε ένα μήνυμα ισχύος, ένα μήνυμα ειρήνης. Η Ελλάδα πέρασε τα χειρότερα. Ας παλέψουμε για τα καλύτερα που έρχονται», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος. «Με σταθερά βήματα αφήνουμε πίσω την Ελλάδα της μιζέριας και των μνημονίων», τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Στην παρέλαση που ξεκίνησε λίγο μετά τις 11:00 συμμετείχαν μηχανοκίνητα τμήματα του στρατού και εναέρια μέσα.

Παρουσία ισχυρής αστυνομικής παρουσίας η πρόσβαση στην πλατεία Συντάγματος, όπου είχαν τοποθετηθεί κλούβες της αστυνομίας και στον χώρο της παρέλασης επιτρεπόταν μόνο με προσκλήσεις ή διαπιστεύσεις.

Νωρίς το πρωί είχε πραγματοποιηθεί δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.

«Αυτές τις ημέρες περισσεύουν οι πανηγυρικοί λόγοι για την πατρίδα και το έθνος. Εθνικό και πατριωτικό όμως, είναι ο αγώνας για την ευημερία του λαού, δεν είναι η υποταγή στη σύγχρονη «Ιερά Συμμαχία του Μέτερνιχ, δηλαδή τη δικτατορία των μονοπωλίων, την ΕΕ, που συνέβαλαν στην οικονομική κρίση και τη σημερινή δυστυχία του λαού μας, που γεμίζουν με γκρίζες ζώνες το Αιγαίο, αυξάνουν την τουρκική επιθετικότητα, προωθούν νέα σχέδια Ανάν για το Κυπριακό, εμπλέκουν το λαό μας σε νέες περιπέτειες. Η επανάσταση του 1821, όπως η μεγαλειώδης Εθνική Αντίσταση και οι ηρωικές – κορυφαίες στιγμές της ταξικής πάλης όλη τη δεκαετία του 1940, αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη για τον λαό και τη νεολαία της πατρίδας μας», δήλωσε για την 25η Μαρτίου, ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μήνυμα Ομπάμα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου
Η ελληνοαμερικανική φιλία «παραμένει τόσο ισχυρή όσο ποτέ άλλοτε», δηλώνει ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, στη φετινή διακήρυξή του για την επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Με θερμά λόγια για την Ελλάδα, την οποία θεωρεί «πολύτιμη σύμμαχο», ο Αμερικανός ηγέτης υπογραμμίζει τη «συνεχή υποστήριξη» των ΗΠΑ προς τον Ελληνικό λαό.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος Ομπάμα αναφέρει ότι «η Ελλάδα είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος του ΝΑΤΟ και η φιλία μας παραμένει τόσο ισχυρή όσο ποτέ άλλοτε. Δεδομένου ότι η Ελλάδα λαμβάνει αυστηρά μέτρα για να ανασυγκροτήσει την οικονομία της και να φέρει ανακούφιση στον ελληνικό λαό, οι Ηνωμένες Πολιτείες προσφέρουν τη συνεχή υποστήριξή μας. Σήμερα, ας επιβεβαιώσουμε έναν δεσμό που εκτείνεται πέρα από την κυβέρνηση, συνδέει τους λαούς μας και εμπνέει όλους όσους προσπαθούν να επιλέξουν το δικό τους πεπρωμένο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία: Γιάννης Κολεσίδης

Διαβάστε περισσότερα:

Το μήνυμα του πρωθυπουργού για την 25η Μαρτίου

Παπούλιας: Αναγκαίο ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης