Παππάς – Γεροβασίλη: Η ΝΔ οφείλει να αλλάξει τη θέση της – Δεν θα υπάρξουν άλλες άδειες

Παππάς – Γεροβασίλη: Η ΝΔ οφείλει να αλλάξει τη θέση της – Δεν θα υπάρξουν άλλες άδειες
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο διαγωνισμός αποκαθιστά τη νομιμότητα και το μαύρο θα πέσει 90 μέρες μετά το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος. 

«Η ΝΔ οφείλει να αλλάξει τη θέση της σήμερα. Είναι νομίζω προσβολή προς τη νοημοσύνη του Έλληνα πολίτη. Και οφείλει να βγει σήμερα και να διατυπώσει τη θέση ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού». Αυτό δήλωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, επισημαίνοντας πως «ο διαγωνισμός αυτός, είναι ο διαγωνισμός, ο οποίος για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα απονείμει νόμιμες άδειες και η ταύτιση της ΝΔ με ορισμένα πάρα πολύ συγκριμένα και ιδιαίτερα συμφέροντα είναι νομίζω ένα παρά πολύ αρνητικό γεγονός».

Ερωτηθείς γιατί η κυβέρνηση δεν περίμενε την τελική απόφαση του ΣτΕ, πριν προχωρήσει στο διαγωνισμό, ο κ. Παππάς υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Εμείς σεβόμαστε τη δικαιοσύνη και κατ΄ εφαρμογή του Συντάγματος κάνουμε το διαγωνισμό. Το ΣτΕ από το 2010 έχει υπογραμμίσει ότι το καθεστώς λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών χωρίς άδεια, αντιβαίνει το Σύνταγμα. Και πραγματικά αν δει κανείς το άρθρο 15, παράγραφος 2, του Συντάγματος θα διαπιστώσει ότι είναι προαπαιτούμενο να υπάρχει άδεια για να λειτουργεί και να εκπέμπει ένας τηλεοπτικός σταθμός. Στην παρούσα φάση εξάντλησαν κάθε νομική δυνατότητα οι λειτουργούντες τηλεοπτικοί σταθμοί, και τώρα συμμετέχοντες στο διαγωνισμό».

«Ο διαγωνισμός αποκαθιστά τη νομιμότητα”, ανέφερε μιλώντας νωρίτερα σήμερα στον Βήμα FM η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ερωτηθείσα για τη δημοπρασία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η  Γεροβασίλη ανέφερε επίσης, ότι υπάρχει πολιτικό ζήτημα με τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. “Υπάρχει πολιτικό ζήτημα: καλώ τη ΝΔ να αλλάξει τη στάση της”, ανέφερε η κ. Γεροβασίλη και κάλεσε τη ΝΔ να αναγνωρίσει το διαγωνισμό, σημειώνοντας, ότι ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ υπέπεσε σε αντιφάσεις με όσα δήλωσε.

“Είναι διαβλητή η θέση της ΝΔ για το μέλλον των αδειών”, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος και πρόσθεσε: “Αν η ΝΔ ακυρώσει το διαγωνισμό σε αυτούς που έχουν πληρώσει για άδειες, θα δώσει λεφτά πίσω; Να το πει στον ελληνικό λαό”.

Ερωτηθείσα για το μέλλον των ήδη λειτουργούντων τηλεοπτικών σταθμών που δεν θα αναδειχθούν από τη διαγωνιστική διαδικασία, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε, ότι σε 90 ημέρες μετά το διαγωνισμό η Digea θα διακόψει το ψηφιακό σήμα των μη αδειοδοτημένων.

Η κ. Γεροβασίλη είπε ακόμη, ότι δεν θα υπάρξουν άλλες πανελλαδικές άδειες. “Αν προσθέταμε άδειες μετά το διαγωνισμό θα ήταν άδικο για όσους πλειοδότησαν σε αυτόν”, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ