«Παράδεισο» για τις startups θέλει να κάνει την Ελλάδα ο Σαμαράς

«Παράδεισο» για τις startups θέλει να κάνει την Ελλάδα ο Σαμαράς

Τι ανέφερε ο πρωθυπουργός σε εκπροσώπους των ελληνικών ΜΜΕ στη Νέα Υόρκη - Διαδοχικές συναντήσεις για επενδύσεις του κ. Σαμαρά.  

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αποκάλυψε σε συζητήσεις του με εκπροσώπους των ελληνικών ΜΜΕ στη Νέα Υόρκη ότι η ελληνική κυβέρνηση ψάχνει τρόπους να βοηθήσει τις ελληνικές startups.

Στη συνάντηση που διήρκησε περίπου μια ώρα, χωρίς κάμερες, ο κ. Σαμαράς ανέφερε πως θέλει να αντικαταστήσει τη κουλτούρα της βίας στην Ελλάδα με την κουλτούρα της ευημερίας.  «Αυτό είναι ένα σημαντικό ζήτημα και χρειάζεται χρόνο για να οργανωθεί σωστά. Δεν είναι εύκολο να αλλάξουμε τη κουλτούρα αλλά θέλουμε να βοηθήσουμε τους νέους να ξεκινούν τις επιχειρήσεις τους».

Ο Μr. JP Morgan θα ξανασυναντήσει τον Αντώνη Σαμαρά

Και ο πρωθυπουργός συνέχισε: «Καταλαβαίνω ότι πολλοί νέοι άνθρωποι έχουν εξαιρετικές ιδέες αλλά καθόλου εγγυήσεις για να πάνε στις τράπεζες και να ζητήσουν χρηματοδότηση. Δουλεύουμε για να το διορθώσουμε αυτό και ελπίζω ότι σύντομα θα υπάρχουν τα απαραίτητα κεφάλαια για να χρηματοδοτήσουμε τους νέους ανθρώπους και τις ελληνικές startups, ώστε να πηγαίνουν στις τράπεζες και να παίρνουν χρήματα με ένα καλό business plan».

Όπως αναφέρει το greekreporter, ο πρωθυπουργός ελπίζει η Ελλάδα να ακολουθήσει το παράδειγμα της Εσθονίας και να γίνει «Μέκκα της τεχνολογίας», αλλά αυτό θα πάρει αρκετό καιρό.

Διαδοχικές συναντήσεις του πρωθυπουργού για επενδύσεις
Ο Αντώνης Σαμαράς είχε επίσης σήμερα συνάντηση με επικεφαλής (CEO) εισηγμένων εταιρειών, ενώ στη συνέχεια θα συμμετάσχει και θα μιλήσει σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που διοργανώνει η JP Morgan. Στη συνάντηση παίρνουν μέρος οι εκπρόσωποι των JP Morgan – BlueCrest Capital Management LLP – Eaglevale Partners LP – EMSO Partners Limited – Fidelity Management & Research Co. – Greylock Capital Management, LLC -King Street Capital – Lazard Asset Management -Norges Bank Investment Management – NWI Management, LP – Oppenheimer Funds -QFR Capital Management L.P. – Wellington Management BTG Pactual.

Από τις 12.00 μέχρι τις 13.30 ο κ. Σαμαράς θα παρακαθίσει σε γεύμα με CEO εισηγμένων εταιρειών στα γραφεία της MAREA, γεύμα στο οποίο παίρνουν μέρος οι εκπρόσωποι των: Goldman Sacks – Blackrock – News Corp – Paulson & Co. – BIC Thomson Reuters – Alcoa – HighBridge.

Στόχος του πρωθυπουργού είναι να δημιουργήσει προσβάσεις στις εταιρίες που ενεργοποιούνται στην αγορά ομολόγων,καθώς στο δεύτερο εξάμηνο του 2014 η χώρα θα επιχειρήσει να βγει στις αγορές για δανεισμό.