Παραδόσεις-ρεκόρ για την Tesla το πρώτο τρίμηνο του 2022

Παραδόσεις-ρεκόρ για την Tesla το πρώτο τρίμηνο του 2022
ANKARA, TURKEY - JULY 01: In this photo illustration logos of "Tesla" are displayed in Ankara, Turkey on July 01, 2021. Metin Aktas / Anadolu Agency (Photo by Metin Aktas / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Photo: AFP

Η Tesla Inc. παρέδωσε αριθμό ρεκόρ ηλεκτρικών αυτοκινήτων (310.048) το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς που ο Elon Musk χαρακτήρισε «εξαιρετικά δύσκολο».

Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύθηκαν το Σάββατο, ξεπέρασαν ελαφρώς τις προσδοκίες. Οι αναλυτές περίμεναν ότι θα αποστέλλονταν 309.158 οχήματα, με βάση τον μέσο όρο των εκτιμήσεων που συνέλεξε το Bloomberg.

Η πανδημία συνεχίζει να επηρεάζει τα logistics και τις αλυσίδες εφοδιασμού. Η αυτοκινητοβιομηχανία ανέστειλε προσωρινά την παραγωγή στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη ξεκινώντας τον περασμένο μήνα, αφού η πόλη μπήκε σε lockdown λόγω της επιδείνωσης της πανδημία του κορωνοϊού.

“Αυτό ήταν ένα »εξαιρετικά» δύσκολο τρίμηνο λόγω των διακοπών της αλυσίδας εφοδιασμού και της πολιτικής μηδενικών κρουσμάτων της Κίνας”, δήλωσε ο Musk, διευθύνων σύμβουλος της Tesla, σε ένα tweet. “Η εξαιρετική δουλειά από την ομάδα της Tesla και τους βασικούς προμηθευτές «έσωσε την κατάσταση»”

Οι παραδόσεις της Tesla ήταν «καλύτερες από ό,τι αναμενόταν» δεδομένων των προβλημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας, έγραψαν σε σημείωμα οι αναλυτές της Wedbush με επικεφαλής τον Dan Ives.

Οι τριμηνιαίες παραδόσεις είναι ένας από τους δείκτες που παρακολουθούνται στενά για την Tesla, καθώς στηρίζουν τα οικονομικά αποτελέσματα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο αριθμός θεωρείται ευρέως ως βαρόμετρο για τη ζήτηση ηλεκτρικών οχημάτων γενικά.