Παραδόθηκαν από τον ΟΠΑΠ οι δύο πλήρως ανακαινισμένοι όροφοι παιδιατρικών νοσοκομείων

Παραδόθηκαν από τον ΟΠΑΠ οι δύο πλήρως ανακαινισμένοι όροφοι παιδιατρικών νοσοκομείων
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος (Α) και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος (2Α) επισκέπτονται τους ανακαινισμένους χώρους στην τελετή παράδοσης των νέων έργων ανακαίνισης στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία «Η Αγία Σοφία» και «Π. & Α. Κυριακού» από τον ΟΠΑΠ, Αθήνα, τη Δευτέρα 15 Μαϊου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου δόθηκαν προς χρήση οι όροφοι σε «Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού».

 

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκε η τελετή εγκαινίων των δύο πλήρως ανακαινισμένων ορόφων στα παιδιατρικά νοσοκομεία «Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού».

Τον αγιασμό τέλεσε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος και η «παράδοση» των δύο ανακαινισμένων ορόφων έγινε από τον πρόεδρο του ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ.

Στους δύο ορόφους έγιναν όλες οι απαραίτητες κτιριακές επισκευές και αισθητικές παρεμβάσεις, αλλάζοντας πλήρως της εικόνα τους. Στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία» ανακαινίστηκαν οι δύο πανεπιστημιακές νοσηλευτικές μονάδες του έκτου ορόφου, συνολικού εμβαδού 1.600 τμ δυναμικότητας 59 κλινών.

Στο νοσοκομείο «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» ανακαινίσθηκε η νοσηλευτική μονάδα του τετάρτου ορόφου της Α΄ πτέρυγας, συνολικού εμβαδού 550 τμ και δυναμικότητας 30 κλινών.

Για σημαντική μέρα μίλησε ο αρχιεπίσκοπος, κάνοντας λόγο για προσφορά αγάπης και φροντίδας του παιδιού, ενώ ο κ. Ζίγκλερ αναφέρθηκε στην ανακαίνιση των νοσοκομείων, επισημαίνοντας ότι είναι μια «φιλόδοξη και μακροπρόθεσμη πρωτοβουλία» με στόχο την στήριξη των παιδιών.

«Διαχρονικά, ο ΟΠΑΠ έχει αποδείξει πως δεν αρκείται απλά στην κοινωνική συνεισφορά. Είμαστε ένας υπεύθυνος και αξιόπιστος εταίρος της ελληνικής κοινωνίας για την επίτευξη κοινών στόχων και αναγνωρίζουμε πλήρως τη θετική αλλαγή που μπορούμε να φέρουμε. Ισχυρή μας δέσμευση είναι να συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση» κατέληξε.

«Εστιάζοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου αύριο για τη νέα γενιά, ως μια από τις ηγετικές εταιρείες της αγοράς και υπεύθυνος εταίρος της ελληνικής κοινωνίας, αναλαμβάνουμε ενεργό ρόλο και προχωράμε σε πρωτοβουλίες που βελτιώνουν την καθημερινότητα και συμβάλλουν στην κοινωνική πρόοδο. Και αυτό αποτελεί στρατηγικό στόχο για εμάς» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Ντάμιαν Κόουπ.

Τις ευχαριστίες του στον ΟΠΑΠ, με την ελπίδα για ανάληψη νέων μελλοντικών δράσεων, εξέφρασε ο διοικητής των διασυνδεόμενων νοσοκομείων, Εμμανουήλ Παπασάββας, τονίζοντας ότι «καμία προσφορά για τα παιδιά μας δεν πάει χαμένη».

Ο ΟΠΑΠ ξεκίνησε το έργο της ανακαίνισης των δύο εξειδικευμένων νοσοκομείων τον Απρίλιο του 2014, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητάς του. Μέχρι σήμερα έχει ανακαινιστεί το 35% των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων, προσφέροντας ένα καλύτερο περιβάλλον σε περισσότερα από 60.000 παιδιά, καθώς έχουν ολοκληρωθεί 19 έργα, συνολικού εμβαδού 7.480 τμ.

Συγκεκριμένα, έχει γίνει πλήρης αναδιαρρύθμιση και εκσυγχρονισμός νοσηλευτικών μονάδων, χωρητικότητας 230 κλινών και 50 θερμοκοιτίδων. Επιπλέον, έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές επισκευές και παρεμβάσεις στις κεντρικές εισόδους, τα κλιμακοστάσια και τις αίθουσες αναμονής και έχει γίνει αντικατάσταση ενός ανελκυστήρα.

Σε όλες τις εργασίες που έχουν γίνει στα νοσοκομεία περιλαμβάνεται η δημιουργία χώρων υγιεινής στους θαλάμους νοσηλείας, η εγκατάσταση νέου ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού και ο πλήρης εκσυγχρονισμός των ηλεκτρικών και μηχανολογικών εγκαταστάσεων.