Παραδόθηκε το ζεύγος Γριβέα στο Λονδίνο

Παραδόθηκε το ζεύγος Γριβέα στο Λονδίνο

Για «δημιουργία επικίνδυνου κλίματος» εις βάρος του ζεύγους που ελέγχεται στην υπόθεση του ΤΤ, κάνει λόγο ο δικηγόρος τους.

 

Στα χέρια της βρετανικής αστυνομίας βρίσκεται το ζεύγος Γριβέα στη Βρετανία. Πρόκειται για τον 50χρονο Κυριάκο Γριβέα και την 54χρονη Αναστασία Βάτσικα, όπως επιβεβαίωσε  η Ελληνική Αστυνομία.

Το ζεύγος κατηγορείται για την υπόθεση του Τ.Τ και ο επιχειρηματίας και η σύζυγός του βρίσκονται στο ειδικό δικαστήριο εκδόσεων της βρετανικής πρωτεύουσας, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία επιστροφής τους στην Ελλάδα, καθώς ελέγχονται στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για τη λήψη σειράς επισφαλών δανείων. Συγκεκριμένα, το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται από τις δύο συμβάσεις ομολογιακών δανείων, τις οποίες το Τ.Τ. σύναψε στις 23 Μαρτίου και στις 12 Αυγούστου 2009 για ποσά 7.000.000 και 10.000.000 ευρώ αντίστοιχα, με την εταιρεία «C and C International», συμφερόντων των επιχειρηματιών Κυριάκου Γριβέα και Αναστασίας Βάτσικα.

«Ο τόπος διαμονής του κ. Γριβέα και της κ. Βάτσικα ήταν γνωστός στις βρετανικές αρχές, τις οποίες οι ίδιοι είχαν ενημερώσει γραπτά και προφορικά. Σήμερα εμφανίστηκαν ενώπιόν τους σε προκαθορισμένο ραντεβού», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δικηγόρος του ζεύγους Γιώργος Καψής και προσθέτει:

«Σε σχέση με όσα διακινούνται στα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης, θέλω να δηλώσω ότι, ενώ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, δημιουργούν επικίνδυνα αρνητικό κλίμα σε βάρος των εντολέων μου για τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, πριν κριθούν από τη Δικαιοσύνη, την οποία εμπιστεύονται. Ο κ. Γριβέας και η σύζυγός του είναι από τους επιχειρηματίες εκείνους που πέφτουν μαζί με τις επιχειρήσεις τους και αυτό θα αποδειχθεί κατά την πορεία των ερευνών. Δυστυχώς, μία εταιρεία με διεθνή δραστηριότητα και αναγνώριση, με δυναμική που ξεπερνούσε τα όρια της Ελλάδας, με ακόμα μεγαλύτερα περιθώρια ανάπτυξης, καταστράφηκε παίρνοντας μαζί της ό,τι χτίζανε 20 χρόνια με σκληρή δουλειά».

Διαβάστε: Ακόμη και εντός της εβδομάδας ο Άγγελος Φιλιππίδης στην Ελλάδα