Παραμένει σημαντική για την Ελλάδα η ένταξή της στο QE τονίζει η Citigroup

Παραμένει σημαντική για την Ελλάδα η ένταξή της στο QE τονίζει η Citigroup
epa05101349 (FILE) A file photo dated 09 July 2014 showing a view of Citigroup logo at the offices in New York, New York, USA. Citigroup is to release Q4 and full-year results on 15 January 2016. EPA/JUSTIN LANE Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η αμερικανική τράπεζα προτείνει στην ΕΚΤ να προχωρήσει σε μία ειδική μεταχείριση της Ελλάδας, όπως την απόφαση που επέτρεψε την έξοδο στις αγορές. 

Η Citigroup προχώρησε σήμερα στην εκτίμηση ότι αν και τα ελληνικά ομόλογα δεν είναι επί του παρόντος επιλέξιμα για το QE, θα μπορούσε να υπάρξει μια ειδική εξαίρεση από την ΕΚΤ, παρόμοια με αυτό που της επιτρέπει αποδεχθεί τα ελληνικά ομόλογα ως εχέγγυα για τις πράξεις αναχρηματοδότησης.

Η ένταξη στο QE μπορεί να έχει καταστεί λιγότερο σημαντική σε αυτό το στάδιο, αναφέρει η αμερικανική τράπεζα, ωστόσο η απόφαση της ΕΚΤ να αρχίσει να αγοράζει ελληνικά ομόλογα θα μπορούσε να διευκολύνει περαιτέρω τη μετάβαση της Ελλάδας στην πλήρη χρηματοδότησή της από την αγορά μετά τον Αύγουστο του 2018, όταν και τερματιστεί ο μνημονιακός δανεισμός της χώρας.