Paramount: Διαθέσιμες ψηφιακά οι ταινίες της μετά από 45 ημέρες προβολής στις κινηματογραφικές αίθουσες

Paramount: Διαθέσιμες ψηφιακά οι ταινίες της μετά από 45 ημέρες προβολής στις κινηματογραφικές αίθουσες
Logo of Paramount Pictures studio during the CinemaCon Paramount Pictures Exclusive Presentation at the Colosseum Caesars Palace on April 4, 2019, in Las Vegas, Nevada. (Photo by VALERIE MACON / AFP) Photo: AFP
Δυσοίωνο το μέλλον για το σινεμά.

«Το Mission: Impossible 7», το  «A Quiet Place Part II» και περισσότερες επερχόμενες κυκλοφορίες της Paramount Pictures θα είναι διαθέσιμες για προβολή κατ’ οίκον, στο Paramount Plus, νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Οι ταινίες αυτές, θα κάνουν μεν την πρεμιέρα στις «σκοτεινές αίθουσες» όπως είχε προγραμματιστεί, ωστόσο, το στούντιο αποφάσισε να… συντομεύσει τον χρόνο που θα προβάλλονται μόνο στη μεγάλη οθόνη. Μετά από μόλις 45 ημέρες, νέες ταινίες της Paramount θα «προσγειωθούν» στην εκκολαπτόμενη υπηρεσία streaming, Paramount Plus.

Προς το παρόν, το «Mission: Impossible 7» έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 19 Νοεμβρίου και το «A Quiet Place Part II» για τις 17 Σεπτεμβρίου.

Το Paramount Plus ξεκινά τις υπηρεσίες του στις 4 Μαρτίου. Η πλατφόρμα,  θα πρέπει να ανταγωνιστεί μια πληθώρα υπηρεσιών ροής, συμπεριλαμβανομένων των Netflix, HBO Max, Hulu, Disney + και το Apple TV +. Μαζί με τις νέες κυκλοφορίες, το Paramount Plus,  θα προσφέρει πλούσιες επιλογές με περισσότερες από 2.500 ταινίες.

Πριν από την πανδημία, οι άνθρωποι του κινηματογράφου επέμειναν ότι οι ταινίες έπρεπε να προβάλλονται σε αίθουσες για τουλάχιστον 90 ημέρες πριν τα στούντιο τις διαθέσουν για οικιακή ψυχαγωγία. Ωστόσο, το κλείσιμο των κινηματογραφικών αιθουσών  καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους, άλλαξε τα δεδομένα. Αρκετά στούντιο του Χόλυγουντ έχουν χρησιμοποιήσει την κατάσταση για να τροποποιήσουν τον προγραμματισμό τους, αν και ως τώρα η Paramount παρέμενε από τα πιο «φιλικά» στους διανομείς στούντιο.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι 45 μέρες φαίνονται σχεδόν… γενναιόδωρες σε σύγκριση με τη Warner Bros, η οποία κυκλοφορεί τις ταινίες της στο HBO MAX ταυτόχρονα με την έξοδό τους στις αίθουσες. Εν τω μεταξύ, η Universal έχει δημιουργήσει το δικό της μοντέλο που επιτρέπει στο στούντιο να διαθέτει τις ταινίες του σε premium πλατφόρμες κατά παραγγελία μετά από 17 ημέρες σε θέατρα.

Τους τελευταίους 12 μήνες η Paramount έχει πουλήσει πολλούς τίτλους, όπως «Η δίκη των 7 του Σικάγου», «Coming 2 America» και «Without Remorse», στο Netflix και στο Amazon Prime Video. Ωστόσο, το στούντιο σχεδίαζε πάντα να προβάλλει τις πιο εμπορικές του και αναμενόμενες ταινίες, το «Mission: Impossible 7» και το «Top Gun: Maverick», στις «σκοτεινές αίθουσες».

Παραμένει άγνωστο πώς θα επιδράσουν όλες αυτές οι αποφάσεις στην κινηματογραφική βιομηχανία, καθώς ο ευρύτερος χώρος του πολιτισμού πλήττεται σφοδρά από τα περιοριστικά μέτρα για την αναχαίτιση του κορωνοϊού. Οι περισσότερες κινηματογραφικές αίθουσες παραμένουν κλειστές παγκοσμίως εδώ και μήνες, ενώ τα μεγάλα στούντιο στρέφονται, με τις κινήσεις τους αυτές, προς την  «ψυχαγωγία στο σπίτι», η οποία όμως σπανίως μπορεί να υποκαταστήσει την κινηματογραφική αίθουσα.