Παρασκευή και 13: Μπόρα είναι και πέρασε

Παρασκευή και 13: Μπόρα είναι και πέρασε

Η δεισιδαιμονία και η ιστορία της σημερινής ημέρας.

Η μέρα αυτή είναι συνδεδεμένη με διάφορα αρνητικά γεγονότα από την Ιστορία , τη θρησκεία και την παράδοση πολλών λαών. Ενώ στον Ελληνικό χώρο θεωρείται γρουσούζικη μέρα η Τρίτη 13, στον καθολικό αλλά και μουσουλμανικό κόσμο θεωρείται η Παρασκευή και 13.

Δεν ξέρουμε αν σας συνέβη τίποτα «άσχημο» σήμερα, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με τα ακόλουθα γεγονότα που έλαβαν χώρα τις Παρασκευές. Παρασκευές και 13.

• Παρασκευή και 13 (13 Οκτωβρίου 1307) συντελέστηκε η εξολόθρευση του Τάγματος των Ναϊτών από τον στρατό του βασιλιά Φιλίππου της Γαλλίας.
• Ήταν Παρασκευή όταν η Εύα έδωσε στον Αδάμ τον απαγορευμένο καρπό, με αποτέλεσμα να εκδιωχθούν και οι δύο από τον Παράδεισο.
• Παρασκευή έγινε η μεγάλη πλημμύρα της Βίβλου.
• Παρασκευή σταυρώθηκε ο Χριστός.

Επίσης, το δεκατρία συνδέεται και με την 13η φυλή του Ισραήλ, για την οποία δεν γίνεται λόγος στη Βίβλο αφού σύμφωνα με την παράδοση , τα μέλη αυτής της φυλής ήταν μάγοι που συνδέονταν και υποκινούνταν από σκοτεινές δυνάμεις. Τέλος αυτή η προκατάληψη έχει πολύ πιο παλιές ρίζες που φτάνουν μέχρι τους πρώτους Μεσοποταμιακούς πολιτισμούς , τον καιρό της μητριαρχικής κοινωνίας. Τον 13ο μήνα του χρόνου (τον τελευταίο δηλαδή) θανατωνόταν ο εραστής της Ιέριας της Θεάς και εκείνη επέλεγε τον καινούργιο της εραστή για τον επόμενο χρόνο.

Υπάρχουν, λοιπόν, και χειρότερα.

Διαβάστε ακόμα:

Απόφοιτος λυκείου ετών 10

Στους Αμπελόκηπους γελάνε δυνατά