Παράταση υποβολής αιτήσεων για τον Διαγωνισμό «Trophy- Τροφή Challenge»

Παράταση υποβολής αιτήσεων για τον Διαγωνισμό «Trophy- Τροφή Challenge»

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 12.06.2020.

Παράταση δυο εβδομάδων, και συγκεκριμένα έως τις 12 Ιουνίου, έλαβε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο διαγωνισμό «Trophy- Τροφή Challenge» που διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά».

Στόχος του διαγωνισμού είναι να βρεθούν καινοτόμες λύσεις οι οποίες αξιοποιούν τεχνολογίες αιχμής για να αναπτύξουν προϊόντα που «απαντούν» σε σύγχρονες αγροδιατροφικές προκλήσεις.

Μέσω του διαγωνισμού, νεοφυείς επιχειρήσεις θα αναδειχθούν για ιδέες που θα προσφέρουν καινοτόμες λύσεις για τον αγροδιατροφικό κλάδο.

Τα έπαθλα που διεκδικούν οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό είναι:

  1. Εκπαιδευτικό ταξίδι μίας εβδομάδας στα ερευνητικά εργαστήρια του Πανεπιστημίου Rutgers στις ΗΠΑ, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με ερευνητές, επιχειρηματίες και επενδυτές.
  2. Απ’ ευθείας συμμετοχή στον τελικό του παγκόσμιου αγροδιατροφικού διαγωνισμού Future Agro-challenge.
  3. Ευκαιρίες διεθνούς δικτύωσης αλλά και εξατομικευμένης υποστήριξης σε όλες τις πτυχές της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.
  4. Χρηματικά έπαθλα συνολικού ύψους 22.000 ευρώ.

Ο διαγωνισμός

Σε τρεις ανέρχονται οι κατηγορίες στις οποίες οι συμμετέχοντες μπορούν να λάβουν μέρος. Συγκεκριμένα πρόκειται για τις εξής:

  1. Agri-Tech Startups, για επιχειρηματικές προτάσεις που αφορούν τον πρωτογενή τομέα και έχουν αναπτύξει κάποιο πρωτότυπο
  2. Food-Tech Startups, για επιχειρηματικές προτάσεις που αφορούν την επεξεργασία και ποιότητα τροφίμων και έχουν αναπτύξει κάποιο πρωτότυπο
  3. Agri-Tech & Food-Tech Ideas, για επιχειρηματικές προτάσεις που αφορούν είτε τον πρωτογενή τομέα είτε την επεξεργασία και ποιότητα τροφίμων, δεν έχουν αναπτύξει κάποιο πρωτότυπο και βρίσκονται σε αρχικά στάδια ανάπτυξης.

Οι προτάσεις αρχικά θα ελεγχθούν από τη διευθύνουσα επιτροπή για την επιλεξιμότητά τους και στη συνέχεια θα αξιολογηθούν για την καινοτομία, τη βιωσιμότητα και την εφαρμοσιμότητα του επιχειρηματικού τους σχεδίου, από ειδική επιτροπή αξιολόγησης.

Στη συνέχεια, οι 30 φιναλίστ θα συμμετάσχουν σε ειδικό διήμερο bootcamp, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 7-8 Ιουλίου όπου θα λάβουν καθοδήγηση από ειδικούς, ώστε να παρουσιάσουν τις ιδέες τους «ζωντανά» σε κοινό και επιτροπή, κατά την τελική φάση του Διαγωνισμού η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιουλίου. Οι νικήτριες ομάδες του διαγωνισμού, πέρα από τα χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας 22.000 ευρώ, θα έχουν ευκαιρίες διεθνούς δικτύωσης αλλά και εξατομικευμένης υποστήριξης σε όλες τις πτυχές της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.

Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός «Trophy – Τροφή Challenge» υλοποιείται από το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», υπό την καθοδήγηση του Πανεπιστημίου Rutgers, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή και με την υποστήριξη των Industry Disruptors Game Changers (ID-GC).

Μέγας δωρητής του ευρύτερου προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» και του «Trophy- Τροφή Challenge» είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Χορηγοί της φετινής διοργάνωσης είναι η πρεσβεία των ΗΠΑ και οι εταιρείες BAYER, BASF και Tuvunu. Τα μη χρηματικά έπαθλα του διαγωνισμού προσφέρουν η VODAFONE Business, η δικηγορική εταιρεία Ποταμίτης Βεκρής, ο εθελοντικός οργανισμός ΚΕΜΕΛ και οι σύμβουλοι επιχειρήσεων RSM Greece.