Παράταση της προθεσμίας συμμετοχής στο Green City Hackathlon

Παράταση της προθεσμίας συμμετοχής στο Green City Hackathlon

Μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου μπορούν να κατατίθενται οι προτάσεις των ενδιαφερομένων.

Παρατείνεται η προθεσμία κατάθεσης προτάσεων για το Green City Hackathlon μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα σε περισσότερους developers να συμμετάσχουν στο πρώτο τεχνολογικό startup project με στόχο να αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον φυσικό μας κόσμο.

«Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν ένα πλήρες σχέδιο το οποίο να συνδυάζει τα επιχειρηματικά στοιχεία με το κοινωνικό όφελος», είπε στο FortuneGreece.com η κυρία Έθελ Ψηλού, της Aephoria.net.

Η κοινή δράση της ΕΔΕΤ Α.Ε., του Aephoria.net* και του Loft2Work επιδιώκει να στηρίξει και να αναδείξει το δυναμικό πρόσωπο της ελληνικής επιχειρηματικότητας στον τομέα της τεχνολογίας.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος σε ένα εντατικό σεμινάριο μίας εβδομάδας, με σκοπό να μετασχηματίσουν την πρωταρχική τους ιδέα σε μία ολοκληρωμένη επιχειρηματική πρόταση. Η ημερομηνία έναρξής του είναι η 16η Σεπτεμβρίου.

Οι πέντε καλύτερες επιχειρηματικές προτάσεις θα ανακοινωθούν στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου 2013 στο Loft2work (Ιερά Οδός 38, Κεραμεικός).

Ανάμεσα στους τελικούς διακριθέντες, μία πρόταση θα επιβραβευθεί με μια θέση στην ομάδα των startups που θα φιλοξενηθούν στην κοιτίδα του Aephoria.net. Η χρονική διάρκεια θα είναι έξι μήνες (η διάρκεια μπορεί να ανανεωθεί μία φορά) και ο χώρος θα τους παρέχει ολοκληρωμένες υποστηρικτικές υπηρεσίες, χώρο εργασίας και ένα πρόγραμμα εντατικής επιχειρηματικής κατάρτισης από ένα ευρύ δίκτυο μεντόρων από τον ιδιωτικό τομέα και την πανεπιστημιακή κοινότητα, που στηρίζουν τις εταιρείες στα πρώτα τους βήματα.

«Ένας μέντορας θα αναλάβει προσωπικά κάθε ομάδα με σκοπό να της παρέχει πλήρη υποστήριξη κατά τη διάρκεια της εξέλιξής της, επιχειρηματικής αλλά και νομικής, με σκοπό από το ξεκίνημα του νέου έτους να ξεκινήσει την προσέγγιση υποψήφιων επενδυτών», εξήγησε η κυρία Ψηλού.

Επιπλέον, από τους πέντε φιναλίστ, η ομάδα που θα χρησιμοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο ανοιχτά πολιτιστικά και εκπαιδευτικά δεδομένα για εκπαιδευτικούς σκοπούς, επιβραβεύεται με σύμβαση έργου με την ΕΔΕΤ Α.Ε. για το Natural Europe Project αξίας 5000 ευρώ.

Παράλληλα, η ομάδα που θα χρησιμοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο ανοιχτά γεωπονικά δεδομένα στην εφαρμογή της, θα κερδίσει μια σύμβαση έργου για το AGINFRA Project αξίας 500 ευρώ.

Προϋπόθεση συμμετοχής στο Green City Hackathon είναι η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής με την περιγραφή της ιδέας και της ομάδας μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου 2013.

Περισσότερες πληροφορίες για τις προϋποθέσεις και τους όρους συμμετοχής & παραλαβής των βραβείων μπορείτε να βρείτε εδώ.

*Το Aephoria.net είναι μία πρωτοπόρος startup που ιδρύθηκε από τρεις μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς:

-Τον Organization Earth με σκοπό την προώθηση του κοινωνικού ζητήματος των περιβαλλοντικών προβλημάτων και εκπρόσωπο στην Ελλάδα τον κύριο Πέτρο Κόκκαλη.

-Τον Elculture, που στοχεύει στη διάδοση του νεότερου ελληνικού πολιτισμού σε διεθνές επίπεδο με εκπρόσωπο τον κύριο Νίκο Βερβερίδη.

-Του K2, ενός ιδρύματος με όραμα τη δημιουργία και την εξάπλωση ενός υποστηρικτικού και εκπαιδευτικού δικτύου για τους ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο, τις οικογένειές τους και τους θεράποντες ιατρούς, με εκπρόσωπο τον κύριο Κωνσταντίνο Κορλέτη.