Παράταση των μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας έως 27 Απριλίου

Παράταση των μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας έως 27 Απριλίου
Γυναίκα περπατάει μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη στην πλατεία Συντάγματος, Αθήνα, Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μέχρι τις 27 Απριλίου και ώρα 6 το πρωί παρατείνεται ο περιορισμός των μετακινήσεων.

Για τρεις εβδομάδες, μέχρι τις 27 Απριλίου και ώρα 6 το πρωί παρατείνεται το μέτρο του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού, ανακοίνωσε κατά τη χθεσινή ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι οι αυστηροί περιορισμοί στην κυκλοφορία των πολιτών δεν αφορούν άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας, που έχουν ανάγκη είτε σωματικής άσκησης είτε άλλων θεραπευτικών πρακτικών (κολύμπι). Ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να συνοδεύει την άσκηση τους τόσο το απαραίτητο πιστοποιητικό όσο και η απαραίτητη γνωμοδότηση του γιατρού τους.

«Η ενότητα, η αποφασιστικότητα και η πειθαρχία που έχει δείξει μέχρι σήμερα συντριπτικά η ελληνική κοινωνία, μας έχει επιτρέψει να ακολουθήσουμε μια διαφορετική πορεία από τις περισσότερες άλλες χώρες», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς. Το αποτέλεσμα όμως αυτό, επισήμανε, μπορεί σε ελάχιστες ώρες αλλά και ημέρες να ανατραπεί και υπογράμμισε πως «για να διασφαλιστεί χρειάζεται να εξακολουθούμε να τηρούμε τα μέτρα με την ίδια επιμονή και υπομονή»

68 θάνατοι στην Ελλάδα

Σε 68 ανέρχονται συνολικά οι θάνατοι από τον κορωνοϊό στη χώρα μας καθώς εννέα ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Οι θάνατοι που καταγράφονται δείχνουν την εικόνα διασποράς της επιδημίας  2-3 εβδομάδες πριν καθώς επίσης και ότι, δυστυχώς, κάποιοι που μπαίνουν σε ΜΕΘ δεν θα τα καταφέρουν.

Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 60 το προηγούμενο 24ωρο και φτάνουν πλέον τα 1.673. Το 55% του συνόλου των κρουσμάτων είναι άνδρες ενώ 92 άτομα βρίσκονται διασωληνωμένα σε νοσοκομεία της χώρας. Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 66 έτη και σε ποσοστό μεγαλύτερο από 70% υπήρχε υποκείμενο νόσημα.