Παρατείνεται μέχρι 31/8 η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται μέχρι 31/8 η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων
Photo: pixabay.com

Παρατείνεται έως τη Δευτέρα 31 Αυγούστου και ώρα 15:00, η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων που έληγε αύριο, Παρασκευή 28 Αυγούστου, με απόφαση που υπέγραψε ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Παρατείνεται έως τις 31 Αυγούστου η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, η οποία έληγε αύριο. Τη νέα παράταση ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, λέγοντας ότι η σχετική απόφαση υπεγράφη από τον αρμόδιο υφυπουργό Απόστολο Βεσυρόπουλο, προκειμένου οι περίπου 200.000- 250.000 φορολογούμενοι που δεν έχουν υποβάλει δήλωση να μην αντιμετωπίσουν πρόστιμα και προσαυξήσεις. Όσοι κάνουν χρήση της παράτασης αυτής καθώς και εκείνοι που υπέβαλαν τη δήλωση τον Αύγουστο, και είναι χρεωστικοί, θα πρέπει να καταβάλουν στις 31 Αυγούστου δύο δόσεις του επιπλέον φόρου.

Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας προανήγγειλε (μιλώντας στο STAR) παράταση έως τον Απρίλιο 2021 για την αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων όσων επλήγησαν από την πανδημία. Μετά θα υλοποιηθεί η νέα ρύθμιση των 12 (άτοκων) ή 24 (με επιτόκιο 2,5%) δόσεων.

Σύμφωνα, τέλος, με τον υπουργό Οικονομικών, επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας (σήμερα 34 δισ. ευρώ από 37,5 δισ. ευρώ πριν την πανδημία) για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας.