Παρέδωσε τηλεφωνικά την διερευνητική εντολή ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Παρέδωσε τηλεφωνικά την διερευνητική εντολή ο Κυριάκος Μητσοτάκης
(Ξένη Δημοσίευση) Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συνομιλεί με τον πρωθυπουργό και νικητή των εκλογών Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Προεδρικό Μέγαρο, Αθήνα Δευτέρα 22 Μαΐου 2023.Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέλαβε την πρώτη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης μετά τις χθεσινές εκλογές. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο πρωθυπουργός επέστρεψε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης λίγες ώρες μετά τη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε τηλεφωνικά την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ανοίγοντας και επισήμως τον δρόμο για νέες εκλογές.

Κατόπιν τούτου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχθεί την Τρίτη στις 11:00 το πρωί, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να του αναθέσει τη δεύτερη διερευνητική εντολή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 37 παρ. 2 του Συντάγματος.

Αν δεν υπάρξει το περιθώριο σχηματισμού κυβέρνησης, τότε η εντολή περνάει στο τρίτο κόμμα, το ΠΑΣΟΚ και στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επικοινώνησε τηλεφωνικά, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έλαβε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, γνωστοποιώντας τους την πρόθεση της κυβέρνησης να επισπεύσει τη σύγκληση και στη συνέχεια τη διάλυση της νέας Βουλής, ώστε να διεξαχθούν οι νέες βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιουνίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: