Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Κάρολος και Καμίλα επιβεβαίωσαν την παρουσία τους

Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Κάρολος και Καμίλα επιβεβαίωσαν την παρουσία τους
epa08821865 Britain's Prince Charles, the Prince of Wales (R) and Camilla (L), the Duchess of Cornwall look back after visiting the Neue Wache memorial to victims of war and tyranny to commemorate the national day of mourning for the victims of war and dictatorship in Berlin, Germany, 15 November 2020. The British royal couple are scheduled to attend events 15 November on Germany's National Day of Mourning that commemorates victims of war and fascism, during which Prince Charles is to give a speech at the Bundestag. EPA/SEAN GALLUP / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος και η Δούκισσα της Κορνουάλης θα επισκεφθούν την Αθήνα στις 24 και 25 Μαρτίου για να παραβρεθούν στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Μαξίμου.

Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος και η Δούκισσα της Κορνουάλης θα επισκεφθούν την Αθήνα στις 24 και 25 Μαρτίου, έπειτα από πρόσκληση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για να παραβρεθούν στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Μαξίμου.

Το μεσημέρι ακύρωσε την επίσκεψή του στην Αθήνα ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης με τον κορωνοϊό στη Γαλλία και την επιβολή αυστηρού lockdown για έναν μήνα στο Παρίσι και άλλες 16 περιοχές.

Αντίθετα καμία ακύρωση δεν έχει υπάρξει από την πλευρά της Ρωσίας. Ο πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μιχαήλ Μισούστιν θα επισκεφθεί την Ελλάδα στις 24 Μαρτίου.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο Μισούστιν θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις 24 Μαρτίου με αντικείμενο τις διμερείς σχέσεις και θα παρακολουθήσει τις εορταστικές εκδηλώσεις και τη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Σύνταγμα.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της πανδημίας, δεν θα πραγματοποιηθούν ούτε φέτος παρελάσεις για την 25η Μαρτίου, με εξαίρεση τη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα η οποία «θα μεταδοθεί τηλεοπτικά» όπως είχε δηλώσει η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Η παρουσία ξένων ηγετών αγχώνει ακόμη περισσότερο την ΕΛ.ΑΣ που έχει εκπονήσει ειδικό σχέδιο, ενόψει της στρατιωτικής παρέλασης που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

Τα μέτρα που αποφασίστηκαν μετά από διαδοχικές συσκέψεις, θα ισχύσουν την ημέρα της παρέλασης αλλά και την παραμονή.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπει την από αέρος επιτήρηση του κέντρου της Αθήνας από ελικόπτερο και drones καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου.

Παράλληλα, σε ετοιμότητα θα βρίσκονται «κρυμμένες» ομάδες της ΕΚΑΜ αλλά και πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ.

Σε κεντρικά κτίρια θα βρίσκονται ελεύθεροι σκοπευτές, ενώ σχεδόν σε όλους τους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα θα υπάρχουν πεζές περιπολίες.