Παρέμβαση ΗΠΑ: Αφήστε τα λόγια και βρείτε λύση

Παρέμβαση ΗΠΑ: Αφήστε τα λόγια και βρείτε λύση

Τηλεφωνική επικοινωνία του Aμερικανού υπουργού οικονομικών με τον Αλέξη Τσίπρα. Αυξάνει η πίεση για λύση.

Συνεχίζονται και σήμερα οι εντατικές συνομιλίες του πρωθυπουργού με ομολόγους του και παράγοντες εντός και εκτός Ε.Ε ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της Δευτέρας.

«Ο υπουργός Λιου κάλεσε όλες τις πλευρές να αφήσουν στην άκρη τις ρητορείες και να επικεντρωθούν στην εξεύρεση μιας ρεαλιστικής πορείας προς τα εμπρός», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ μετά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Λιου με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Ο Αμερικανός υπουργός οικονομικών, Τζακ Λιου, εξέφρασε την Παρασκευή την ικανοποίησή του για τις τεχνικές συνομιλίες ανάμεσα στην Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους της, δηλώνοντας ότι η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών στο Eurogroup της Δευτέρας θα είναι μια «σημαντική» ευκαιρία για να σημειωθεί πρόοδος.

Σύμφωνα με την ελληνική πλευρά, ο Αμερικανός αξιωματούχος τόνισε την υποστήριξη των ΗΠΑ στην ευόδωση των συνομιλιών της Ελλάδας με τους ευρωπαίους εταίρους της για ένα κοινά αποδεκτό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση και την σημασία που θα έχει αυτή η εξέλιξη για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην Ευρώπη.

Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε την σταθερή πρόθεση της Ελλάδας για συμφωνία με τους εταίρους, επί ενός προγράμματος που θα βάζει τέλος στη λιτότητα, μετά από πέντε χρόνια πρωτοφανούς σκληρής προσαρμογής και θα θέτει σε προτεραιότητα τις αναγκαίες για τη χώρα μεταρρυθμίσεις, την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας.