Παρέμβαση εισαγγελέα για τη ρατσιστική φραστική επίθεση του Τάκη Τσουκαλά στον Θανάση Θανάση Αντετοκούνμπο

Παρέμβαση εισαγγελέα για τη ρατσιστική φραστική επίθεση του Τάκη Τσουκαλά στον Θανάση Θανάση Αντετοκούνμπο
Ο παίκτης του Παναθηναϊκού Θανάσης Αντετοκούνμπο (Δ) σουτάρει ενώ μαρκάρεται από τον παίκτη του Κολοσσού Τι Τζέι Μπρέι (Α) κατά την διάρκεια του αγώνα Παναθηναϊκός - Κολοσσός για τα πλει οφς της Μπάσκετ Λιγκ 2017-18, στο κλειστό γήπεδο ΟΑΚΑ, την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018. Τελικό σκορ Παναθηναϊκός-Κολοσσός 96-65. ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Ήδη έχει ζητηθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

 

Παρέμβαση πραγματοποίησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, στη ρατσιστική φραστική επίθεση που δέχθηκε την περασμένη εβδομάδα ο καλαθοσφαιριστής, Θανάσης Αντετοκούνμπο από τον Τάκη Τσουκαλά, μετά το ντέρμπι της Euroleague ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, στο κλειστό γήπεδο του ΟΑΚΑ.

Της ενέργειας της κυρίας Δημητρίου προηγήθηκε σχετική αναφορά προς την εισαγγελία του Αρείου Πάγου και το ΕΣΡ, από την γενική γραμματέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, Μαρία Γιαννακάκη.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρήγγειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκομένων αδικημάτων, καθώς και ενδεχόμενες παραβάσεις του αντιρατσιστικού νόμου.