Παρέμβαση της πολιτείας για την ανομία στα πανεπιστήμια ζητά ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μετά τις κινητοποιήσεις στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, εντείνονται οι φωνές για να δοθεί μια λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, με σημερινή ανακοίνωσή του, καλεί «τα αρμόδια όργανα του κράτους, όπως και τους πολιτικούς προϊσταμένους των, αλλά και τις εισαγγελικές αρχές, να ασκήσουν επιτέλους άμεσα τα καθήκοντά τους» για «όσα απαράδεκτα συμβαίνουν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά και σε άλλους πανεπιστημιακούς χώρους».

Ακόμη, ο ΔΣΑ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τα γεγονότα αυτά και επισημαίνει ότι «επικράτηση της ανομίας στους χώρους αυτούς, οφειλόμενη κατά κύριο λόγο στην παντελή αδιαφορία του οργανωμένου κράτους, δεν εξευτελίζει μόνο και απαξιώνει τη δημόσια ανώτατη εκπαίδευση στη χώρα μας, αλλά αντιστρατεύεται τον ίδιο τον πυρήνα λειτουργίας μιας συντεταγμένης Πολιτείας».

Οι διάφορες δε, «καινοφανείς θεωρίες που μεταθέτουν τις ευθύνες στην πανεπιστημιακή κοινότητα ή ακόμη και στους φοιτητές είναι απαράδεκτες, ξένες προς τον νομικό μας πολιτισμό και οδηγούν σε επικίνδυνες ατραπούς», προσθέτει ο ΔΣΑ. Σε αντίθετη περίπτωση, υπογραμμίζει ο ΔΣΑ, θα προβεί «σε κάθε αναγκαία ενέργεια ώστε να βρεθούν όλοι προ των ευθυνών τους, ιδίως αυτοί που ανέχονται και ενθαρρύνουν με την ανοχή τους την παρανομία». Τέλος, επισημαίνει ότι σχετική απόφαση του ΔΣΑ ελήφθη κατά πλειοψηφία από το Διοικητικό του Συμβούλιο του Συλλόγου.