Παραιτήθηκαν τρεις γραμματείς της κυβέρνησης για να πολιτευθούν

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την παραίτησή τους υπέβαλαν οι Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Γιάννης Παναγιωτόπουλος και Ανδρέας Κατσανιώτης ενόψει των επόμενων εκλογών.

Και οι τρεις γενικοί γραμματείς που βρίσκονται παρά τω πρωθυπουργώ υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους καθώς θα είναι υποψήφιοι με τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος παραίτηθηκε από γενικός γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης προκειμένου να είναι υποψήφιος στη Β’ Θεσσαλονίκης, ο Ανδρέας Κατσανιώτης παραιτήθηκε από γενικός γραμματέας Ενημέρωσης προκειμένου να είναι υποψήφιος στην Αχαϊα και ο Γιάννης Παναγιωτόπουλος από γενικός γραμματέας Επικοινωνίας προκειμένου να είναι υποψήφιος στην Αρκαδία.

Οι γραμματείς της κυβέρνησης που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι βουλευτές πρέπει να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους 18 μήνες πριν την προγραμματισμένη εκλογική αναμέτρηση.

Η παραίτηση των τριών γραμματέων έρχεται ένα μήνα πριν τη λήξη της σχετικής προθεσμίας, ωστόσο κυβερνητικές πηγές διέψευδαν πως αυτό έχει σχέση με την πιθανότητα πρόωρων εκλογών στις αρχές του 2015 λόγω αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ή και εντός του 2014.

Πηγή: News247.gr