Παραίτηση Τσίπρα, με «ανοιχτή» ημερομηνία εκλογών

Παραίτηση Τσίπρα, με «ανοιχτή» ημερομηνία εκλογών
ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ Π. ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΛ. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προχωρήσει στις διαδικασίες για πρόωρες εκλογές.

Στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά το διάγγελμα που απηύθυνε και συναντάται αυτή την ώρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν στο Προεδρικό Μέγαρο ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και ο διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπέβαλλε την παραίτηση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και του ζήτησε να προχωρήσει τις διαδικασίες για την διενέργεια πρόωρων εκλογών.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προχωρήσει στον ορισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης, ενώ υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν οι προυποθέσεις για τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης.

Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος διαβεβαίωσε ότι θα ασκήσει τα καθήκοντά του κατά τους κανόνες του Συντάγματος και με στόχο πάντα να διασφαλιστεί ότι θα καλυφθούν οι υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα με την πρόσφατη συμφωνία και χωρίς να κινδυνεύσει η πορεία της χώρας στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαικής Ένωσης.