Παραιτήθηκε ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ

Παραιτήθηκε ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ

Σύμφωνα με πληροφορίες ο λόγος της παραίτησης οφείλεται στο γεγονός ότι αγνοήθηκε εντελώς κατά την επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στην Ουάσιγκτον.

Ο Αναπληρωτής Εκτελεστικός Διευθυντής και Εκπρόσωπος της Ελλάδος στο ΔΝΤ, Θάνος Κατσάμπας , υπέβαλε σήμερα τη παραίτησή του με ισχύ από 1 Ιουνίου.

Ο κ. Κατσάμπας είχε αναλάβει τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο του 2012 επί κυβερνήσεως Λουκά Παπαδήμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο λόγος της παραίτησης του οφείλεται στο γεγονός ότι αγνοήθηκε εντελώς κατά την επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στην Ουάσιγκτον.

Γενικά, η συμπεριφορά των δύο τελευταίων κυβερνήσεων (Σαμαρά και Τσίπρα) απέναντί του δεν ήταν η αρμόζουσα, αναφέρουν πηγές στην Ουάσιγκτον.

Σημειώνεται ότι όταν επισκέφθηκε τον περασμένο Οκτώβριο το ΔΝΤ ο πρώην υπουργός Γκίκας Χαρδούβελης, ο κ. Κατσάμπας συμμετείχε στη συνάντηση με την κ. Λαγκάρντ, μετά από παρέμβαση της γενικής διευθύντριας του Ταμείου.

Παραδοσιακά, το πρόγραμμα των Ελλήνων υπουργών Οικονομικών αναλαμβάνει ο εκάστοτες αντιπρόσωπος της χώρας στο ΔΝΤ. Αυτή τη φορά, είχε το «πάνω χέρι» ο πρέσβης της Ελλάδας Χρήστος Παναγόπουλος που τον συνόδευε παντού. Σύμφωνα με τις πηγές η πρεσβεία δεν ενημέρωσε τον κ. Κατσάμπα για τις κινήσεις του Ελληνα υπουργού.