Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Κράνης

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Κράνης
Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Κράνης προσέρχεται στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο στη Βουλή, Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019. Κάθε υπουργός, στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, θα παραλάβει έναν φάκελο με τον εξαμηνιαίο σχεδιασμό του τομέα ευθύνης του, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Στον φάκελο θα περιγράφονται λεπτομερώς οι συγκεκριμένοι στόχοι που θα πρέπει να επιτευχθούν ανά υπουργείο μέχρι τον Δεκέμβριο και ο τρόπος της αξιολόγησης κάθε κυβερνητικής δράσης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έχει στείλει επιστολή παραίτησης στον πρωθυπουργό.

Την παραίτησή του υπέβαλε, πριν από λίγη ώρα, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Κράνης. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει στείλει επιστολή παραίτησης στον πρωθυπουργό, όπου εξηγεί αναλυτικά τους λόγους που τον οδήγησαν στην συγκεκριμένη απόφαση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, «οι λόγοι της παραίτησης, όπως αναλύονται στην επιστολή και όπως από καιρό είχε γνωστοποιήσει στον πρωθυπουργό, είναι προσωπικοί και συνδέονται με τις επιστημονικές του υποχρεώσεις. Ο πρωθυπουργός τον ευχαρίστησε για την προσφορά του στο έργο της κυβέρνησης. Τις αρμοδιότητες του κ. Κράνη θα ασκεί ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας».

Είναι η δεύτερη αποχώρηση υφυπουργού μέσα σε λίγες μέρες μετά από την παραίτηση του υφυπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γεράσιμου Θωμά, καθώς το Κολλέγιο των Επιτρόπων τον επέλεξε για τη θέση του Γενικού Διευθυντή Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης.

Οι θέσεις και των δύο αναμένεται να καλυφθούν από τον πρωθυπουργό κατά τον επικείμενο ανασχηματισμό.