Παραιτήθηκε ο Θωμόπουλος από την Τρ. Πειραιώς

Μετά από έντονο παρασκήνιο υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του CEO της τράπεζας. 

Την παραίτησή του φέρεται να υπέβαλε τελικά  διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Άνθιμος Θωμόπουλος, μετά από ένα επεισοδιακό διήμερο.

Αρχικά είχε γραφτεί ότι το ΤΧΣ είχε ζητήσει την απομάκρυνσή του, κάτι που το Ταμείο διέψευσε μετά με ανακοίνωσή του, την ώρα που πληροφορίες έκαναν λόγο για δρομολογημένη απόφαση.

Στη συνέχεια, το πρακτορείο Bloomberg δημοσιοποίησε επιστολή του μεγαλοεπενδυτή J. Paulson, ο οποίος έχει περίπου το 9% στην Τράπεζα Πειραιώς, που δήλωνε τη στήριξή του στον κ. Θωμόπουλο, ενώ ο ίδιος, σε δηλώσεις του στο Bloomberg, έλεγε ότι παραμένει στο πόστο του και δεν βλέπει το λόγο αποχώρησης από τη θέση.

Η Τράπεζα Πειραιώς έχει μεγαλύτερο ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων (50% περίπου) σε σχέση με τις άλλες τρεις συστημικές τράπεζες και δυσκολεύτηκε να προσελκύσει κεφάλαια από ξένους επενδυτές κατά την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση, παρά τις αισιόδοξες διαβεβαιώσεις του κ. Θωμόπουλου.

Η Πειραιώς άντλησε από το ΤΧΣ πρόσθετα κεφάλαια 3,3 δισ, ευρώ σε κοινές μετοχές και μετατρέψιμες ομολογίες (CoCos) για να καλύψει τις κεφαλαιακές ανάγκες της. Μετά την ανακεφαλαιοποίηση, η συμμετοχή του ΤΧΣ στην Πειραιώς έφθασε το 25%, έναντι λιγότερου από 10% στις άλλες ελληνικές τράπεζες.

Η αγορά πάντως αναμένει επίσημη ανακοίνωση από την Τράπεζα Πειραιώς.