Παραιτήθηκε σύμβουλος του Ερντογάν- Ο λόγος της απόφασής του

AFP

Ο Bulent Arinc επέκρινε τα κατηγορητήρια που οδήγησαν στη φυλάκιση των Kavala και Demirtas, και τάχθηκε υπέρ της απελευθέρωσής τους.

Την παραίτησή του υπέβαλλε χθες το μέλος της Ανώτατης Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκική προεδρίας, μετά από διαφωνία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφορικά με τη φυλάκιση του Osman Kavala και του πρώην συν-προέδρου του HDP Selahattin Demirtas.

Όπως μεταδίδει η Hurriyet, ο πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός Bulent Arinc, σε ανάρτησή του στο Twitter έγραψε πως «το δικαστικό σύστημα, η οικονομία και άλλοι τομείς προφανώς χρειάζονται μεταρρυθμίσεις. Υπάρχει ανάγκη η χώρα μας να χαλαρώσει και να βρει λύση στα προβλήματα του έθνους μας. Όπως έχω δηλώσει επανειλημμένως, είδα τη βούληση του Προέδρου προς αυτή την κατεύθυνση και την στηρίζω. Ωστόσο, αποφάσισα πως θα είναι πιο πρέπον να αποχωρήσω από τη θέση μου ως μέλος της Ανώτατης Συμβουλευτικής Επιτροπής, καθώς ανησυχώ πως τα λεγόμενά μου θα εμποδίσουν τις εργασίες προς τη μεταρρύθμιση  διότι διαστρεβλώθηκαν».

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στις 20 Νοεμβρίου, ο Arinc επέκρινε τα κατηγορητήρια που οδήγησαν στη φυλάκιση των Kavala και Demirtas, και τάχθηκε υπέρ της απελευθέρωσής τους.