Πάρις Κασιδόκωστας Λάτσης: Πρώτοι οι Έλληνες πρέπει να επενδύσουν στη χώρα τους

Πάρις Κασιδόκωστας Λάτσης: Πρώτοι οι Έλληνες πρέπει να επενδύσουν στη χώρα τους

«Το Ελληνικό θα συμβάλλει και στην εμπέδωση μια θετικής ψυχολογίας για την οικονομία» δήλωσε ο εφοπλιστής.

Είμαι αισιόδοξος για την Ελλάδα, οι μεγάλοι εγχώριοι όμιλοι θα πρέπει να επενδύουν στη χώρα γιατί δίνουν και σήμα στους ξένους επενδυτές για τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Το Ελληνικό δεν θα έχει μόνο άμεσα οφέλη όπως οι νέες θέσεις εργασίας αλλά θα συμβάλλει και στην εμπέδωση μια θετικής ψυχολογίας για την οικονομία.

Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων ο Πάρις Κασιδόκωστας Λάτσης, μιλώντας σε δημοσιογράφους με την ευκαιρία της διεθνούς έκθεσης Ποσειδώνα 2018.

Ειδικά για την επένδυση στο Ελληνικό εκτίμησε ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν το 2019 και θα συμβάλλει στην δημιουργία θετικής ψυχολογίας για την οικονομία. Το πιο σημαντικό άλλωστε για το ίδιο δεν είναι τόσο η άμεση συνεισφορά της επένδυσης στην οικονομίας καις τις θέσεις εργασίας όσο στην αλλαγή κλίματος που θα επιφέρει και στη δημιουργία μιας θετικής ψυχολογίας.

Μιλώντας για τη Latsco και τα σχέδια του γι’ αυτή, επισήμανε: «Ολοκληρώσαμε ένα φιλόδοξο ναυπηγικό πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε περίπου πριν από πέντε χρόνια, για 24 νεότευκτα πλοία, τα οποία είναι product tankers και LPG. Η αναδιοργάνωση του στόλου και ο εκσυγχρονισμός του ήταν προτεραιότητα για μένα, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα την εταιρεία και αποτελεί μία απόδειξη αφενός ότι μας ενδιαφέρει η ασφάλεια και η ποιότητα και αφετέρου, ότι μπορούμε να παρέχουμε τα πιο καλά services στους πελάτες μας. Ο στόλος της Latsco έχει σχεδόν τριπλασιαστεί τα τελευταία πέντε χρόνια».

Και συνέχισε: «Εκτός από τη Latsco έχω αναλάβει κάποιες πρωτοβουλίες σε ένα πλαίσιο asset play, σε κλάδους οι οποίοι είναι ελκυστικοί για να εισέλθει κανείς αυτή την χρονική περίοδο. Ξεκινήσαμε με την κοινοπραξία Ivy Shipping LLC, που εστιάζει στον κλάδο των φορτηγών πλοίων. Πριν από δύο μήνες συστήσαμε μία καινούργια κοινοπραξία. Δεν μπορώ να αποκαλύψω ακόμη την ονομασία της, και αν υπάρχουν άλλοι επενδυτές, αλλά έχει στόχο τη δευτερογενή αγορά των crude tankers. Είναι μία προσωπική επιχειρηματική κίνηση, όπως και εκείνη που προανέφερα με τα φορτηγά πλοία».