Παρίσι: Καίγεται ο ιστορικός ναός του Αγίου Σουλπικίου (Βίντεο)

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στον ναό.

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στον ιστορικό ναό του Αγίου Σουλπικίου στο Παρίσι.

Στο σημείο επιχειρεί μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακούς ναούς της γαλλικής πρωτεύουσας με πανέμορφα βιτρό που συναντά κανείς σπάνια.

Σύμφωνα με την LeParisien, οι ξύλινες πόρτες του ναού πήραν φωτιά, ενώ καταστράφηκε ένα από τα παράθυρα.

Διάσημη κατά… λάθος λόγω «Κώδικα Ντα Βίντσι»

epa00713505 Passers by walk outside the exterior of the church of Saint Sulpice, one of the Parisian spots named in the book 'The Da Vinci Code', in Paris, France, Monday, 15 May 2006. The 'Da Vinci Code' film version, starred by Tom Hanks, will open in Paris next 17 May.  EPA/HORACIO VILLALOBOS

Ο Άγιος Σουλπίκιος είναι από τους ιστορικότερους ναούς της γαλλικής πρωτεύουσας και χρονολογείται από τον 19ο αιώνα. Εκεί παντρεύτηκε ο Βίκτωρ Ουγκώ την Adèle Foucher το 1822.

Η εν λόγω εκκλησία έγινε διάσημη λόγω του «Κώδικα Da Vinci» του βιβλίου του Νταν Μπράουν που έγινε ταινία. Εσφαλμένα, ο Νταν Μπράουν, δείχνει ότι ο Μεσημβρινός του Παρισιού ή Rose Line, διατρέχει την εκκλησία του Αγίου Σουλπικίου. Η ορειχάλκινη γραμμή που βρίσκεται στο πάτωμα της εκκλησίας είναι απλώς ένα τμήμα ηλιακού ρολογιού που έχτισε το 1727 ο χρονογράφος-αστρονόμος Henry Sully.

Η Εκκλησία του Αγίου Σουλπικίου φιλοξενεί δύο πίνακες του Ευγένιου Ντελακρουά, την «Πάλη του Ιακώβου με τον Αγγελο» και «Ο Ηλιόδωρος οδηγείται εκτός ναού». Ο Ναός του Αγίου Σουλπικίου βρίσκεται στο 6 διαμέρισμα του Παρισιού, πολύ κοντά στην περιοχή Σαν Ζερμέν.

Σχετικά άρθρα