Παρουσίαση από τον Κ. Χατζηδάκη του νομοσχεδίου για τα πλαστικά μιας χρήσης

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» οι πρώτοι πρεσβευτές της πρωτοβουλίας «Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μιας Χρήσης», προσωπικότητες που στηρίζουν την καμπάνια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης.

Το στόχο να γίνει η Ελλάδα από τις πρώτες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση που θα αποσύρει τα Πλαστικά Μιας Χρήσης, εναρμονιζόμενη με την κοινοτική Οδηγία, έθεσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, κατά την παρουσίαση του νομοσχεδίου για την ενσωμάτωση της Οδηγίας 2019/904/ΕΕ για τη μείωση των επιπτώσεων ορισμένων πλαστικών προϊόντων στο περιβάλλον, στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνος Αραβώσης και η Εκτελεστική Διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, Αγγελική Κοσμοπούλου, η οποία αναφέρθηκε και στην κοινή πρωτοβουλία του Υπουργείου με το Ίδρυμα για μια «Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μιας Χρήσης».

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» οι πρώτοι πρεσβευτές της πρωτοβουλίας «Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μιας Χρήσης», προσωπικότητες που στηρίζουν την καμπάνια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης.

Ο κ. Χατζηδάκης, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στους στόχους του νομοσχεδίου, αλλά και στις βασικές απαιτήσεις της ευρωπαϊκής Οδηγίας. Επιπλέον, παρουσίασε με λεπτομέρεια τα εθνικά μέτρα που θα ληφθούν, ώστε η αγορά και οι πολίτες να έχουν ένα ικανό διάστημα προσαρμογής.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, o υπουργός ανέφερε: «Mε το νομοσχέδιο που παρουσιάσαμε σήμερα η Ελλάδα μπαίνει στην πρωτοπορία της Ευρώπης για την απόσυρση των πλαστικών μίας χρήσης. Δεν το κάνουμε μόνο γιατί είναι ευρωπαϊκή υποχρέωση. Το κάνουμε κυρίως γιατί είναι ζήτημα περιβάλλοντος, δημόσιας υγείας και συνείδησης. Επιπλέον, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για το θέμα. Γι’ αυτό παρουσιάσαμε και τους πρώτους πρεσβευτές της πρωτοβουλίας «Ελλάδα χωρίς πλαστικά μίας χρήσης». Προσωπικότητες της κοινωνίας με διαφορετικές δραστηριότητες ο καθένας. Θέλουμε να είμαστε το Πράσινο Υπουργείο και το αποδεικνύουμε κάθε μέρα! #ypen #supfreegreece».

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το Κοινωφελές Ίδρυμα Α.Κ. Λασκαρίδη απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση για σε όλους όσοι θέλουν να γίνουν μέρος της λύσης! Μπορεί ο καθένας να το κάνει εύκολα, συμπληρώνοντας τη φόρμα στην αρχική σελίδα του site www.supfree.gr και να γίνει εθελοντής/εθελόντρια στις δράσεις του προγράμματος ή να εντάξει στο πρόγραμμα «Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μίας Χρήσης» τις δικές του δράσεις (για εταιρείες, φορείς, συλλόγους) ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος, Αντριάνα Παρασκευοπούλου.

Το kit της πρωτοβουλίας «Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μίας Χρήσης» το οποίο μοιράστηκε στους συμμετέχοντες

Η λίστα των πρεσβευτών (αλφαβητικά):

 1. Πάνος  Αμαραντίδης, εκπαιδευτικός, σεναριογράφος / σκηνοθέτης
 2. Έλενα Γαλύφα, blogger
 3. Ζέτα Δούκα, ηθοποιός- μήνυμα βίντεο
 4. Δήμος Δούμουρας, Ιδιοκτήτης Εστιατορίου «Αυλή», Δονούσα- μήνυμα βίντεο
 5. Ευρυδίκη Θεοκλέους, τραγουδίστρια
 6. Ράνια Θρασκιά, ψυχολόγος
 7. Γιώργος Καζαντζόπουλος, sustainability expert, συνεργάτης μεγάλων αθλητικών γεγονότων (Μαραθώνιος Αθήνας, Ολυμπιακοί Αγώνες κ.ά.)
 8. Αλεξάνδρα Κατσαΐτη, στυλίστρια
 9. Νίκος Κιούσης, επικεφαλής οργάνωσης Let’s Do It Greece
 10. Στέλιος Κουδουνάρης, σχεδιαστής
 11. Μέμος Μπεγνής, ηθοποιός
 12. Xρύσα Μπισκιτζή, Ολυμπιονίκης Κωπηλασίας
 13. Ζωή Παπαδοπούλου, τραγουδίστρια
 14. Γιώργος Παπαθεοδώρου, Καθηγητής Γεωλογικής και Περιβαλλοντικής Ωκεανογραφίας / Κοσμήτορας Σχολής Θετικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Πατρών
 15. Μαίρη Συνατσάκη, παρουσιάστρια
 16. Βασίλης Φραγκογιάννης, καθαριστής – Τyphoon Project- μήνυμα βίντεο

Σχετικά άρθρα