«Πάρτι» φοροδιαφυγής με λιμουζίνες στη Μύκονο

«Πάρτι» φοροδιαφυγής με λιμουζίνες στη Μύκονο
Ëéìïõæßíåò åôïéìÜæïíôáé ãéá ôçí áõñéáíÞ ôåëåôÞ ôçò áíÜëçøçò ôçò Ðñïåäñßáò ôçò ÅÅ áðü ôçí ÅëëÜäá, ÁèÞíá, ÆÜððåéï ÌÝãáñï, Ôñßôç 7 Éáíïõáñßïõ 2014. ÁÐÅ ÌÐÅ/ÁÐÅ ÌÐÅ/ÏÑÅÓÔÇÓ ÐÁÍÁÃÉÙÔÏÕ ÁÐÅ ÌÐÅ/ÁÐÅ ÌÐÅ/ÏÑÅÓÔÇÓ ÐÁÍÁÃÉÙÔÏÕ

Εξ αφορμής της εφαρμογής του μέτρου κατά της φοροδιαφυγής στις επιχειρήσεις, ελεγκτές του υπ. Οικονομικών «ψάρεψαν» φοροφυγάδες στο νησί των ανέμων.

Νέα κομπίνα φοροφυγάδων ανακάλυψαν οι φοροελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) σε κοσμοπολίτικο νησί του Αιγαίου.

Σύμφωνα με το Έθνος, το περασμένο Σαββατοκύριακο, κλιμάκιο ελεγκτών της ΓΓΔΕ βρέθηκε στη Μύκονο, όπου και διαπίστωσε ότι τρεις λιμουζίνες ανέμεναν πελάτες στην πιάτσα των ταξί. Στη συνέχεια, οι ίδιοι ζήτησαν από τους οδηγούς παραστατικά για την παροχή υπηρεσιών στους πελάτες τους, ωστόσο κανείς τους δεν διέθετε τα απαραίτητα έγγραφα. Από τον έλεγχο προέκυψε ότι για την ενοικίαση λιμουζίνας στο νησί, η τιμή ανά ημέρα ξεκινά από 800 ευρώ και μπορεί να αγγίξει μέχρι και χιλιάδες ευρώ. Σημειώνεται ότι η τιμή αλλάζει ανάλογα και με τη μάρκα του αυτοκινήτου.

Στην πορεία οι ελεγκτές πραγματοποίησαν έρευνα σε όλες τις εταιρείες ενοικίασης λιμουζίνες της Μυκόνου και σύμφωνα με πηγές της ΓΓΔΕ, αναμένεται να πραγματοποιηθούν έλεγχοι και σε άλλα μεγάλα νησιά της χώρα.

Όλα αυτά συνέβησαν λίγες ώρες αφότου το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην εφαρμογή «λουκέτου» σε όσες επιχειρήσεις δεν «κόβουν» αποδείξεις και φοροδιαφεύγουν.

Μέχρι στιγμής, ο θερινός έλεγχος που έχουν ξεκινήσει οι φοροελεγκτές της ΓΓΔΕ αποδεικνύει ότι τουλάχιστον μια στις τρεις επιχειρήσεις δεν εκδίδει αποδείξεις, με το ποσοστό παραβατικότητας στα νησιά και στις τουριστικές περιοχές να υπερβαίνει μέχρι και το 40%.