Pasal: Με προσφυγή στο άρθρο 99 μπήκε ο Σεπτέμβρης

Pasal: Με προσφυγή στο άρθρο 99 μπήκε ο Σεπτέμβρης

Η εισηγμένη στο Χ.Α. βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες.

Προσφυγή στο άρθρο 99 έκανε μια ακόμη ελληνική εισηγμένη, ένδειξη ότι η ελληνική επιχειρηματικότητα εξακολουθεί και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας. Mε προσωρινή διαταγή του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ανεστάλησαν οι ατομικές και συλλογικές διώξεις των πιστωτών κατά της εταιρείας Pasal έως την εκδίκαση της αιτήσεως προληπτικών μέτρων.

Η διοίκηση της Pasal βρίσκεται το τελευταίο χρονικό διάστημα σε διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες, χωρίς ωστόσο να έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εργαζόμενους, πιστωτές, στο ελληνικό Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Το πιο σημαντικό είναι ότι η εξέλιξη αυτή δεν αναμένεται να επηρεάσει τη λειτουργία των θυγατρικών της, ούτε τις επενδύσεις και τις συμμετοχές της, ούτε τις συναλλαγές της με τρίτους (πελάτες, προμηθευτές) ή το ελληνικό Δημόσιο.

Μόλις πριν από λίγα εικοσιτετράωρα η εταιρεία αναπτύξεως ακινήτων έκανε γνωστό στο επενδυτικό κοινό ότι κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία εξυγίανσης του άρθρου 99 του Ν. 3588/2007, ως ισχύει τροποποιηθείς καθώς και αίτηση λήψης προληπτικών μέτρων, η συζήτηση των οποίων προσδιορίσθηκε να λάβει χώρα την 28/1/2015 ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση στόχος της εταιρείας είναι η αναδιάρθρωση του τραπεζικού της δανεισμού καθώς και η αξιοποίηση του επενδυτικού χαρτοφυλακίου ακινήτων όπως επίσης και της συμμετοχής της στην TRASTOR ΑΕΕΑΠ, προκειμένου να υλοποιηθεί το αναπτυξιακό της πρόγραμμα.

Η PASAL Development ιδρύθηκε το 1991 και από τις αρχές του 2008 είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Το χαρτοφυλάκιο της περιλαμβάνει κυρίως ακίνητα εμπορικής χρήσης (εμπορικά κέντρα & κτήρια καταστημάτων) καθώς και κέντρα αποθήκευσης & διανομής (logistics centers). Στο πρώτο εξάμηνο του 2014 ανακοίνωσε ζημιές 3,237 εκατομμυρίων ευρώ έναντι ζημιών 4,149 εκατομμυρίων ευρώ την αντίστοιχη περσινή περιόδο, ενώ σε ότι αφορά τον τραπεζικό δανεισμό στο τέλος της περιόδου μειώθηκε σε 137.400 χιλ ευρώ έναντι 146.612 χιλ ευρώ την 31.12.2013.