ΠΑΣΟΚ: «Υποβρύχια λάσπης» από τον ΣΥΡΙΖΑ

ΠΑΣΟΚ: «Υποβρύχια λάσπης» από τον ΣΥΡΙΖΑ

Απάντηση από τη Χαρ. Τρικούπη στις καταγγελίες του Α. Τσίπρα για την υπόθεση των υποβρυχίων και των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

«Αφού θέλουν να τορπιλίσουν τους θεσμούς και τη σταθερή πορεία της χώρας χρειάζονται “υποβρύχια”, υποβρύχια λάσπης». Με αυτόν τον τρόπο απαντά σήμερα το ΠΑΣΟΚ στα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη δευτερολογία του στη Κεντρική Επιτροπή του κόμματος και ειδικότερα για το θέμα της προεδρικής εκλογής και την υπόθεση των υποβρυχίων και των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Το ΠΑΣΟΚ καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ «φόβο» ότι η Βουλή θα εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Μάρτιο «και άρα θα ολοκληρωθεί και θα αποδώσει αποτελέσματα η πορεία της εξόδου από την κρίση», αλλά και «επιθυμία» η χώρα να βρίσκεται στο μνημόνιο με χρέος μη βιώσιμο «μόνο και μόνο για να έχουν οι ίδιοι λόγο πολιτικής ύπαρξης».

Η Χαρ. Τρικούπη χαρακτηρίζει τον κ. Τσίπρα ως «απελπιστικό και απελπισμένο», λέγοντας ότι προσπαθεί να «κρύψει τη στρατηγική ήττα στις αυτοδιοικητικές εκλογές πίσω από μια ακόμη τυφλή και τεχνητή έφοδο χωρίς στόχο», καθιστώντας το ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρό του κεντρικό αντίπαλο «που τους πονάει γιατί είναι ο πυλώνας της σταθερότητας».

Παράλληλα, σημειώνουν ότι εάν υπήρχε κάτι την περίοδο 2010- 2011, «θα το είχαν βρει τόσο που ψάχνουν και ψάχνονται», «αλλά δεν μπορούν να ξεκολλήσουν γιατί δεν έχουν τίποτα να πουν πολιτικά και γιατί στο εσωτερικό τους προφανώς επικρατούν οι εκφραστές της τυφλής και εμπαθούς πολιτικής υστερίας που αιχμαλωτίζουν όλο τον ΣΥΡΙΖΑ».

Επιπλέον, το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι παρότι το ζήτημα «αποσαφηνίστηκε άμεσα από την πλευρά της Δικαιοσύνης», «η χυδαία εκμετάλλευση του κ. Τσίπρα δεν σταματά» και ότι «υπάρχει συνεπώς σοβαρό θεσμικό ζήτημα που προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει να ελεγχθεί σε βάθος».

Σε αυτό το πλαίσιο, προαναγγέλλει ότι θα πάρει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες «και θα έχουν πάλι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τη ευκαιρία να δουν την ποιότητα των επιχειρημάτων και του πολιτικού λόγου της ηγεσίας τους και των εμπίστων της που την οδηγούν από λάθος σε λάθος».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Στη Βουλή η δικογραφία κατά Βενιζέλου – Παπακωνσταντίνου

Μετωπική σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για τα υποβρύχια