Πατέλης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο ειδικού πακέτου στήριξης για τις επιχειρήσεις του τουρισμού

Πατέλης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο ειδικού πακέτου στήριξης για τις επιχειρήσεις του τουρισμού
Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και εικονίζει άποψη από της Πάρο. Σημαντικές διακρίσεις, για άλλη μία χρονιά, απέσπασε η Ελλάδα στα Reader’s Choice Awards 2019, αυτή τη φορά από τους αναγνώστες της αμερικανικής έκδοσης του κορυφαίου ταξιδιωτικού περιοδικού «Conde Nast Traveller». Συγκεκριμένα η χώρα μας κατατάχθηκε στην 7η θέση της κατηγορίας «Κορυφαίες 20 χώρες» (Top 20 Countries), όπου υποψήφιες ήταν συνολικά 193 χώρες, ενώ στην κατηγορία «Καλύτερα νησιά στον κόσμο» (Best islands in the World) και ειδικότερα στα «Κορυφαία 5 νησιά της Ευρώπης» (Top 5 in Europe) η Ελλάδα απέσπασε τη «μερίδα του λέοντος», αφού η Μύκονος κατέλαβε την 3η, η Πάρος την 4η και η Κρήτη την 5η θέση. Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ/Kostas Vergas Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η κυβέρνηση πορεύεται με βάση το στόχο να ανοίξει ο τουρισμός στις 14 Μαΐου, ανέφερε ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί ένα ειδικό πακέτο για τις επιχειρήσεις του τουρισμού, όπως αυτό για την εστίαση, άφησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης. Εξήγησε ότι η κυβέρνηση πορεύεται με βάση το στόχο να ανοίξει ο τουρισμός στις 14 Μαΐου.

Αναφερόμενος στην αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης, εξήγησε ότι η ελληνική πρόταση περιλαμβάνει και έργα που θα βελτιώσουν την καθημερινή ζωή του πολίτη, όπως ψηφιοποίηση της γραφειοκρατίας του δημοσίου ή υπογειοποίηση των καλωδίων. Τόνισε, επίσης, ότι το πρόγραμμα έχει ορίζοντα έως το 2026.

Ο κ. Πατέλης διευκρίνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να υποβάλει το σχέδιο έως τα τέλη Απριλίου και η Κομισιόν χρειάζεται περίπου 2 μήνες για να το επεξεργαστεί.

Τέλος, απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθούν κίνητρα, όπως υψηλότερα επιτόκια, για όσους επιστρέψουν τα χρήματά τους στις τράπεζες, λέγοντας ότι αυτό θα ήταν άδικο για όσους δεν τα έβγαλαν ποτέ από τις τράπεζες.