Path to Zero: Πώς η Dataphoria κάνει πιο «πράσινο» το επιχειρείν

Οι co-founders της Dataphoria μιλούν για την εταιρεία που βοηθά επιχειρήσεις και δημόσιους φορείς να "πιάσουν" τους περιβαλλοντικούς τους στόχους.

Το Business Monitor παρουσιάζει σε συνεργασία με τη ΔΕΗ το Path to Zero. Την εβδομαδιαία στήλη στην οποία τίθενται στο επίκεντρο οι τάσεις, οι ιδέες, οι πρωτοβουλίες και τα πιο χαρακτηριστικά επιχειρηματικά και θεσμικά παραδείγματα, που καθορίζουν την πορεία της Ελλάδας προς ένα καθαρό ενεργειακό μέλλον, με στόχο τις μηδενικές εκπομπές αερίων.

Αυτή την εβδομάδα βρισκόμαστε στα γραφεία της Dataphoria, της πρώτης Analytics-as-a-Service πλατφόρμα της Ελλάδας αφιερωμένη στη βιωσιμότητα, που υποστηρίζει εταιρείες,εντός και εκτός συνόρων, και δήμους στο να αναπτύξουν τη στρατηγική τους για το ESG και στο να παρουσιάζουν συνεχή πληροφόρηση γύρω από τα αποτελέσματα σε πραγματικό χρόνο.

Μιλώντας στην κάμερα του Business Monitor οι ιδρυτές της Φένια Σούρλα και Αναστάσης Σταμάτης ανέφεραν ότι μέσω των εργαλείων που έχουν αναπτύξει συλλέγονται, αναλύονται και οπτικοποιούνται αυτοματοποιημένα τα δεδομένα που βοηθούν τους οργανισμούς να έχουν πλήρη εικόνα της απόδοσης των βιώσιμων στρατηγικών τους. Υπογράμμισαν δε ότι οι ιδιωτικές εταιρείες “πιάνουν” ευκολότερα τους περιβαλλοντικούς τους στόχους, σε σχέση με τους δήμους, καθώς είναι πιο ευέλικτες, λόγω των παραμέτρων του κέρδους και του ανταγωνισμού που είναι αναπόσπαστα μέρη του DNA τους.

Επιπλέον, αποκάλυψαν ότι οι γεωπολιτικές εξελίξεις δυσκολεύουν πολύ την πορεία των επιχειρήσεων στον δρόμο για την πράσινη ανάπτυξη, αφού κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και χρειάζεται ξεχωριστή στρατηγική και συγκεκριμένη μεταχείριση, όμως η εικόνα σε χώρες του εξωτερικού, όπως σε Βρετανία και Γαλλία, είναι σαφώς καλύτερη σε σχέση με την Ελλάδα.

Όσον αφορά τις μελλοντικές τάσεις στις στρατηγικές ESG, ο Αναστάσης και η Φένια διέβλεψαν ότι ένας οργανισμός δεν θα μπορεί να θεωρείται οικονομικά εύρωστος εάν δεν επενδύσει σωστά στον κλάδο του, δεν φροντίζει τους ανθρώπους του, αλλά και δεν λειτουργεί με διαφανείς μεθόδους διακυβέρνησης.

Τέλος, οι ιδρυτές της Dataphoria μοιράστηκαν τα όνειρά τους για το μέλλον, μίλησαν για την αναπτυξιακή πορεία της και το όραμά τους για τον αντίκτυπο της Dataphoria στο επιχειρείν.

Δείτε ολόκληρο το 8ο επεισόδιο του Business Monitor εδώ: