Πατούλης προς Δούρου: Ζήτα συγγνώμη ή παραιτήσου

Πατούλης προς Δούρου: Ζήτα συγγνώμη ή παραιτήσου
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης μιλά στην συνεδρίαση του ΔΣ της Ενωσης , Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018. Συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ με βασικά θέματα το μέλλον της Αυτοδιοίκησης μετά την ψήφιση του «Κλεισθένη» και η διατύπωση γνώμης της ΚΕΔΕ για τα κριτήρια κατανομής των ΚΑΠ – ΣΑΤΑ 2018 . ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο κ. Πατούλης κάλεσε την κα Δούρου είτε να ζητήσει συγγνώμη και να υλοποιήσει όσα υποσχέθηκε, είτε να παραιτηθεί.

Συνέχεια στη διαμάχη με την Περιφέρεια Αττικής και τη Ρένα Δούρου έδωσε ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, με αφορμή τις ζημιές από την καταιγίδα στα βόρεια προάστια.

Ο κ. Πατούλης κάλεσε την κα Δούρου είτε να ζητήσει συγγνώμη και να υλοποιήσει όσα υποσχέθηκε, είτε να παραιτηθεί.

Υπεραμυνόμενος της δημαρχίας του, υποστήριξε ότι παρά την ένταση της βροχής, καμία γειτονιά του Αμαρουσίου δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερο πρόβλημα.

Διαβεβαίωσε δε, ότι τα συνεργεία του δήμου βρέθηκαν άμεσα στην πρώτη γραμμή και γι’ αυτό αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία τα όποια προβλήματα. Μοναδική εξαίρεση, όπως έσπευσε να προσθέσει, αποτέλεσε η περιοχή του Σωρού, όπου πλημμύρισε ένας ιδιωτικός χώρος με σταθμευμένα οχήματα.

Ανέφερε, επίσης, ότι το αμαξοστάσιο του δήμου, στην οδό Αγίου Αθανασίου, έχει απομακρυνθεί εδώ και χρόνια, και ο χώρος σήμερα είναι ελεύθερος. Όσον αφορά το ρέμα της Σαπφούς, διευκρίνισε ότι ο πλακοσκεπής αγωγός, πάνω στην κοίτη του ρέματος, δεν είναι κατασκευής του δήμου, αλλά του ίδιου του κράτους από το 1980.

Επεσήμανε, επιπλέον, ότι υπεύθυνη για τον καθαρισμό της κοίτης είναι αποκλειστικά η Περιφέρεια Αττικής.

Κατήγγειλε μάλιστα, ότι ο δήμος έχει ήδη εκπονήσει μελέτη οριοθέτησης του ρέματος, με την Περιφέρεια να εγείρει διαρκώς ενστάσεις, ώστε να μην προχωρήσει το έργο.