Παυλόπουλος: Αστείρευτη πηγής έμπνευσης το «Όχι»

Παυλόπουλος: Αστείρευτη πηγής έμπνευσης το «Όχι»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για το μήνυμα της σημερινής επετείου.

 

«Αστείρευτη πηγή έμπνευσης για το έθνος των Ελλήνων αποτελεί το παλλαϊκό “ΟΧΙ” της 28ης Οκτωβρίου 1940», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αμέσως μετά τη λήξη της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη.

«Το παλλαϊκό “ΟΧΙ” της 28ης Οκτωβρίου 1940 αποτελεί αστείρευτη πηγή έμπνευσης για το Έθνος των Ελλήνων. Πρωτίστως μας εμπνέει ως προς το ότι η Δημοκρατία, και η δίδυμη αδελφή της η Ελευθερία, συνθέτουν διαχρονικώς την συλλογική μας συνείδηση, της οποίας τα κύρια συστατικά είναι η Παιδεία και το Θάρρος. Μ’ αυτά τα ιστορικά μας εφόδια και με αρραγή ενότητα μπορούμε και πρέπει να επιτύχουμε τους εθνικούς μας στόχους και ιδίως να υπερασπισθούμε τον ‘Ανθρωπο, το Κράτος Δικαίου και την Κοινωνική Δικαιοσύνη. Χρόνια πολλά. Καλή δύναμη και ο Θεός μαζί μας», δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος.

Τις εντυπώσεις στην παρέλαση έκλεψαν οι θεαματικοί ελιγμοί ακριβείας με μαχητικό αεροσκάφος F 16 που έκανε πάνω από το χώρο ο σμηναγός Λουκάς Θεοχαρόπουλος, ο οποίος ανήκει στη μονάδα αεροπορικών επιδείξεων της 115ης Πτέρυγας Μάχης στη Σούδα της Κρήτης και σήμερα απογειώθηκε από την 110η Πτέρυγα μάχης στη Λάρισα.

Η παρέλαση έγινε χωρίς τα κάγκελα των προηγούμενων χρόνων και με διακριτική την παρουσία της Αστυνομίας. Οι πολίτες πήραν θέσεις πολύ κοντά στην εξέδρα των επισήμων και κατά μήκος της διαδρομής, από όπου παρακολούθησαν την παρέλαση πεζοπόρων και μηχανοκίνητων πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων, ενώ από αέρος σε εντυπωσιακούς σχηματισμούς έκαναν την εμφάνιση τους μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα.